Комунальники усувають дефекти на тепломагістралях

Щорічно працівники комунального господарства Хмельницької АЕС реалізовують низку технологічних заходів, які передбачені програмою підготовки до осінньо-зимового періоду. За словами його начальника Сергія Сніщука, цьогоріч заплановано ремонт центральних теплових пунктів, магістральних теплових мереж. З п’ятого по чотирнадцяте липня було зупинено магістральні теплові мережі ДУ- 600, ДУ – 800, які постачають теплоносій для міських теплопунктів. 

Вже розпочалися підготовчі роботи, у ході яких проведено гідравлічні випробування згідно із затвердженою програмою.  На це звертається особлива увага, бо тепломережі в Нетішині були введені в експлуатацію більше 35 років тому і мають певні дефекти. Декілька з них було виявлено на магістральних трубопроводах. Найбільше – в районі магазину «Ока». Там проведено комплекс аварійно-відновлювальних робіт, триває підготовка до гідравлічних випробувань, які засвідчать надійність проведення технологічних операцій та працездатність теплових магістралей на інших ділянках.

У ході розмови Сергій Володимирович Сніщук також повідомив, що усунення дефектів на те­плових магістралях є завжди тривалою процеду­рою через використання різної техніки, спеціальних пристроїв та матеріалів. Тому постійно виникають нарікання споживачів щодо тимчасового припинення постачання у житловий сектор гарячої води. Але тут переконливим аргументом є те, що краще виявлені дефекти усувати влітку, ніж під час різкого зниження температури навколишнього середовища ризикувати комфортом жителів Нетішина.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука