Корабель у пляшці

Незвичне захоплення – виго­товлення мініатюрних копій віт­рильників у пляшках, презентував нетішинцям у мистецькій галереї «Арт-ПЛАСТ майстер із Волині Володимир Ящук.

Знайомство із майстром провела директор міського краєзнавчого музею Оксана Кононюк. Вона зазначила, що про наявність таких вітрильників знали давно, та організувати виставку все не виходило, й ось, нарешті, мрія здійснилася – маємо чудову можливість побачити їх у нашому місті.

Теплі побажання на адресу автора висло­вили методист управ­ління культури Тетяна Костіна та директор Неті­шин­ської ЦБС Марія Омельчук. Марія Леонідівна влучно зауважила, що митцю немає коли нудьгувати,  адже він захоплений своєю справою, має багато творчих задумів.

Володимир Ящук займається виготовленням вітрильників понад сорок років. Перший кораблик був створений ще в 1977 році.

Моделі, представле­ні на               виставці, – найрізноманітніші. Є тут і рим­ські біреми (такі кораблі будували у VII ст. до н.е.),                   і козацькі чайки, і книжково-«кіношні» «Пурпурові вітрила», «Чорна перлина» та інші.

Цікаві моделі ще й тим, що, виготовляючи їх, автор використовує природні матеріали:  цибулю, пір’я, солому, лебедине перо, щучий хвіст, кукурудзу і навіть павутину!.. Всього на  виставці представлено 181  модель!

Фото Володимира Ходака