Кращi спортсмени i наставники року

В облдержадміністрації відзначили кращих спортсменів, фахівців та ветеранів спорту.

«Золота» десятка з олімпійських видів спорту наступна. Фехтувальниці з Нетішина Ольга Жовнір і Галина Пундик, боксер Олександр Гвоздик, дзюдоїстка Ірина Кіндзер­ська, легкоатлет Олег Каяфа, борці Павло Олійник та Андрй Стаднік, важкоатлети Олексій Торохтій та Юрій Чикида, а також лижник Віталій Штунь.

Серед спортсменів з неолімпійських видів спорту кращими стали нетішинський самбіст Іван Васильчук, Тетяна Ахмамєтєва, Вадим Довганюк, Олена Козлова (всі призери міжнародних чемпіонатів з пауерліфтингу), стрибуни на батуті Дмитро Залізняк та Віктор Кифоренко, гирьовики Василь Михайлінчик та Марина Муринець, панкратіонівець Володимир Лахман, кікбоксер Микола Особський.

Відзначили й кращих юніорів. Так, за підсумками виступів у минулому році, найкращими подільськими спортсменами стали самбіст Віталій Гонгало, фехтувальниця Аліна Комащук ( обоє з Нетішина), веслувальник Павло Алтухов, легкоатлетка Марина Бех, боксери Владислав Вєтошкін, Віктор Петров та Олександр Підмурняк, борці Гліб Кутей та Ганна Урода, а також дзюдоїст Антон Савіцький.

А ще названі кращі тренери. Серед них Ольга та Валерій Штурбабіни (Нетішин), Михайло Мацьоха, Вадим Воронецький, Володимир Ліщук, Костянтин Мудрик, Володимир Стаднік, Микола Тарадай, Анатолій Чумаков та Микола Штунь.

Дивно, що в числі кращих наставників немає заслуженого тренера України Геннадія Горохова, два вихованці якого увійшли в кращі десятки обласного рейтингу, а Дмитро Бабійчук привіз чергову бронзову медаль з чемпіонату світу.

Власна інформація