Кращі в області – нетішинці

Завершився чемпіонат Хмельницької області з футболу серед команд першої ліги. Володарем золотих нагород став нетішинський «Енергетик-Миклуш».

У фіналі змагань нетішинцям протистояв минулорічний чемпіон – хмельницький «Промінь». «Золо­тий фінал» пройшов у Хмельницькому, але «Променю», як то кажуть­, рідні стіни не допомогли. На 41 хвилині матчу Олександр Чутченко­ вивів «Енергетик-Миклуш» вперед у рахунку. Хмельничани мали шанс відігратися, заробивши пенальті, але не реалізували його. Натомість нетішинці на 85 хвилині матчу, завдяки влучному удару Олексія Вагнера, забили вдруге. Поєдинок так і завершився перемогою «Енергетика-Миклуша» з рахунком 2:0. Отже, команда з Нетішина здобула золоті нагороди першої ліги, «Про­мінь» - срібні.

У поєдинку за третє місце зіграли шепетівський «Лісівник» та ярмолинецька «Евеліна». Сильнішими виявилися ярмолинчани, які перемогли з рахунком 2:0 та стали бронзовими призерами першості.

Отже, нетішинці добились гарного результату. Все починалось із заявки на чемпіонат. Команди, по сім у кожній зоні, були розбиті на дві групи. У групі, де грала «Енергетик-Міклуш», виступали клуби із Шепетівки, Полонного, Білогір’я. Переможці та призери груп виходили у фінальну стадію, аби розіграти нагороди. У своїй групі наші гравці не зазнали жодної поразки і у стадії виходу у фінал обіграли команду з Летичева 3:1, задовільнились нічиєю - 1:1 - із «Евеліною» із Ярмолинець, а суперники із Летичева в свою чергу обіграли ярмолинецьку команду, що вивело наш клуб на кращу команду другої групи. Там «Промінь» з Хмельницького обі­грав з однаковим рахунком команди Шепетівки та Білогір’я - 2:0. Фінал був безкомпромісним і видовищним. Відзначився воротар команди Ігор Лихвар, який відбив пенальті.

За нашу команду також виступав воротар Руслан Рижик, захисники Микола Гайдук, Ігор Гончарук, Андрій Сіліщев, Іван Бортник (капі­тан), Артем Вецало, Олексій Вагнер та Іван Хвалько. У півзахисті грали Владислав Клюс, Юрій Стасюк, Ар­тем­ Форсюк, Дмитро Романюк, Володимир Лесковець, Роман Друзь, Олексій Сорока, Максим Бражук та Руслан Козел. У групі нападників були Лео­нід Мандрійчук, Володи­мир Супрун, Олександр Чутченко та Олександр Джу­-­рел­як. За підсумками турніру Олександр Чутченко визнаний кращим гравцем і найрезультативнішим нападником.

Тренували команду Дмитро Крав­чук та Юрій Тюпкін. Начальник команди – заслужений працівник фізичної культури і спорту Станіслав Балаян. Президент клубу - депутат облради Олександр Миклуш, який вболівав за колектив на всіх стадіях чемпіонату, доклав чимало зусиль у фінансову складову виступу колективу. До успі­ху причетні і працівники стадіону «Енергетик», керівництво ППО ХАЕС. Чекаємо нових перемог!

Петро Шелепало

На знімку: наші хлопці «золоті»