«Кубок федерації футболу» розіграно у Нетішині

У Нетішині вперше проведено міжнародний­ турнір з футзалу «Кубок федерації футболу», організований тренерсько-викладацьким складом секцій футболу КДЮСШ ППО ХАЕС Володимиром Моцюком, Володимиром Возьним та Леонідом Коробчуком. У турнірі брали участь команди України, Польщі та Литви. Зокрема до Нетішина прибули команди «LK S Lochow» та  «Wicher Kobylka» з Польщі, «Kibartai» і «Trakai» з Литви, а ще Житомира, Хмельницького, Фастова, Коростеня, Мостиська і Дубно. Звичайно, взяли участь у турнірі і дві наші команди.  Головний суддя змагань В.Возьний розвів команди по групах у відповідності з віком -2004 та 2005 років народження. Триденний турнір продемонстрував високу результативність команд, гарну тех­нічну підготовку юних футболістів.

Впевнено провела турнір команда під керівництвом Володимира Возьного «КДЮСШ-2004». В групі «А» вони здолали з рахунком 3:0 «LK S Lochow» (голи забивали Мандрійчук, Пономаренко, Шомко) та «Фастів» (Цевух та двічі Шомко), а команди «Верес 2» з Рівного та «Корос­-тень 2» отримали по шість «сухих» м’ячів (відзначались по чотири рази Цевух і Мандрійчук, тричі Шомко і один раз Лук’янчук). У фіналі на нашу команду чекала «Коростень-1». Хвилювання бу­ло неабияке і воно позначилось на грі – наші юні футболісти програли з рахунком 0:3. Відтак друге місце у турнірі.  Василь Шомко та Назарій Понома­ренко відзначені в числі кращих гравців турніру.

У матчі за третє місце зіграли команди «LK S Lochow» та «Верес 1». Перемогу святкували польські футболісти – 5:2.

У групі гравців 2005 року наро­дження «Коростень-2» пробився до фіналу, де зустрівся із житомирянами. Саме представники обласного центру були влучнішими у серії пенальті і здобули нагороди вищого ґатунку. У матчі за третє місце також дійшло до серії пенальті. Гравці «Wicher Kobylka» були вправніші за футболістів «Мостиська» - 3:1. Наша команда  перемогла «Фастів» з рахунком 4:0 (Струмеляк – два та по одному голу Пономаренко і Муромський; здолала литовський «Kibartai» - 4:1 (Пономаренко тричі та Муромський), програла «Коростеню 2» та «Wicher Kobylka» відповідно 2:3 та 0:3.

Зрештою, вигравши у «Коростеня 1» (голи на рахунку Хандрука (двічі) та Галамаги), команда піднялась на п’яту позицію.

Турнір має стати традиційним і служитиме укріпленню зв’язків між юними спортсменами Польщі, Литви та України. Відзначимо небайдужих людей, які сприяли цьому змаганню. Зо­кре­­ма­ керівника ТЗОВ «Універсал-Буд» Андрія Гор­де­єва, керівника «Нашого краю» Валерія Преподоб­ного, представника міськспорткоміте­ту Василя Базана, депутата Верховної Ради Анд­рія­ Шиньковича та його помічника Геннадія Ваг­нера, директора КСК «Енергетик» Станіслава­ Балаяна, голову Нетішинської міської федерації футболу Сергія Галамагу, групу батьків юних спортсме­нів та, звичайно ж, тренерів КДЮСШ ППО ХАЕС.

Петро Шелепало, член НСЖУ

На знімку: срібні призери турніру команда «КДЮСШ-2004»

 Фото Сергія Галамаги