Культура безпеки – прiоритетний напрямок дiяльностi на Хмельницькiй АЕС

Стартова зустріч за проектом «Вдосконалення управління культурою безпеки в НАЕК «Енергоатом» і на АЕС України» відбулася на Хмельницькій АЕС за участю представників Європейської Комісії, компанії Iberdrola (Іспанія), спеціалістів НАЕК «Енергоатом» та атомних електростанцій України.

 Даний проект фінансується та контролюється Європейською Комісією спільно із НАЕК «Енергоатом». Це програма підтримки та підсилення культури безпеки на ХАЕС, як на пілотній атомній станції, результати якої будуть впроваджені на всіх АЕС України.

За словами представника компанії Iberdrola Анібала Мартіна, культура безпеки є найважливішим фактором за  будь-яких дій персоналу на АЕС та в енергокомпанії, тому відповідні проекти діють у всьому світі. Зокрема, відповідна діяльність проводиться в рамках ВАО АЕС (Всесвітня асоціація операторів атомних електростанцій) та МАГАТЕ (Міжнародна агенція з атомної енергії).

Дана концепція, яка була розроблена для атомної промисловості, впроваджена і в інших галузях, пов’язаних з ризиком, зокрема в нафтогазовій промисловості. Проект розрахований на три роки, але принципи культури безпеки будуть застосовуватися і після його завершення.

Фото  Валерія  Валуєва