Лагодять насосне обладнання

На другому енергобоці Хмельницької АЕС триває ремонтна кампанія, де виконання всіх запланованих робіт здійснюється згідно із затвердженими графіками. Успішно проводять лагодження і працівники дільниці з ремонту і технічного обслуговування насосів турбінного цеху енергоремонтного підприємства, якою опікується Андрій Філонюк.

Під час нинішнього планово-попереджувального ремонту працівники дільниці задіяні на ремонті обертових водоочисних сіток на другій береговій насосній станції.  У машинному залі в ремонті перебувають конденсантні насоси першого та другого ступенів, а також насоси, які належать до каналів безпеки. Велика увага спрямована на виконання якісного ремонту насосного обладнання та підготовки до проведення гідравлічних випробувань насосів. У ремонтних операціях з ремонту циркуляційних насосів та фільтрів камер попереднього перемикання беруть участь працівники ВП «АРС».

За  словами Андрія Філонюка, у підрозділі під час кожного планово-попереджувального ремонту запроваджується простий але ефективний метод залучення персоналу – до відповідальних робіт допускаюся лише досвідчені спеціалісти. До когорти таких належить і майстер Володимир Мовчан, який у структурі енергоремонтного підрозділу вже трудиться двадцять років. Зараз він разом із колегами займається ремонтом насосів та підшипникових вузлів електродвигуна КЕН-2.

Наш кор.

На знімку: майстер Володимир Мовчан (перший ліворуч) контролює роботу слюсарів

Фото Олександра Шустерука