Лепта волейболістів у спартакіаду

Хмельницька АЕС піклується про розвиток не лише професійних якостей працівників, але й опікується їхнім фізичним гартом. У підпорядкуванні  первинної профспілкової організації є спорткомплекс  Хмельницької АЕС та комплексна дитячо-юнацька спортивна школа. Відтак спортсмени зростають і мужніють на очах,  і завдяки підтримці профспілок та адміністрації електростанції теж.

Цьогоріч проводиться 21-а спартакіада трудового колективу ХАЕС. Минулої суботи відбулись заключні поєдинки з волейболу, в яких брали участь команди двох груп. «А» представляли ЕРП, ТЦ, збірна відділів та ЦТАВ+Управління+ЗВВО. В складі групи «Б» були ЕЦ+3ДПРЗ, ГТЦ+КГ+в/ч, НТЦ+РЦ+ЗОП, ТрЦ+ ЦДПРВ+ЦРБ.

Протягом проведення низки змагань хорошу спортивну майстерність показали команди ЕРП, ЕЦ+3ДПРЗ та ЦТАВ+Управління+ЗВВО. Саме вони були лідерами у своїх групах та зуміли дійти до півфіналу, де розгорілись баталії за вихід до фіналу. Тут за чемпіонський титул змагались ЕРП і ЕЦ+3ДПРЗ.

Матч за перше місце видався напруженим, бо у двобої зустрілись найкращі волейболісти чемпіонату. І як результат – золоті медалі виборола команда ЕРП. За її спортивну честь боролись також новоспечені срібні чемпіони «Друга ліга – Дмарт» сезону 2022-2023 років Ігор Нікітчук, Іван Маркевич, Олександр Чернюк, Андрій Орловський та Євген Перець. Друге місце для команди ЕЦ+3ДПРЗ також допомогли посісти срібні чемпіони «Друга ліга – Дмарт» сезону 2022-2023 років Олександр Галент, Андрій Самойлюк, Дмитро Олійник.

За третє місце турніру змагались ЦТАВ+Управління+ЗВВО та НТЦ+РЦ+ЗОП. Перша команда цієї пари й стала бронзовим чемпіоном.

Церемонія нагородження переможців відбулась за участю голови ППО ХАЕС Михайла Гука, заступника директора СК «Енергетик» Віталія Карп’юка та головного судді змагань Сергія Харченка. Було наголошено, що такі змагання в рамках спартакіади ХАЕС активно пропагують заняття фізкультурою та спортом серед працівників електростанції та міста енергетиків.

Вихованці тренера Возьного – переможці чемпіонату

Відбувся відкритий чемпіонат  КДЮСШ ППО ХАЕС з футболу серед команд юнаків 2013 року народження (і молодших), в якому взяли участь юні футболісти з Хмельницького, Рівного, Славути, Бродів, Березного та Звягеля.

Представники нетішинської школи футболу, якими опікується заслужений тренер України з футболу Володимир Возьний, впевнено провели всі поєдинки турніру. Їм вдалося обіграти команди ДЮСШ Славути (7:1) та ФК «Бобри» із міста Броди (4:1). У фіналі наші земляки впевнено здолали суперників з ДЮСШ Хмельницького (2:1) та з рівненської команди «Лідер» (3:2).

Серед представників нетішинської команди КДЮСШ відмінну гру показали юні футболісти Єгор Тітарчук, Захар Шленчак, Артем Горбатюк, Максим Васілінчук та Владислав Тюпкін. Владислава організатори змагань визнали найкращим бомбардиром – хлопець забив 7 голів.

Срібні медалі – теж престижно

У ході проведення відкритого чемпіонату КДЮСШ-1, яку тренує заслужений тренер України з футболу Володимир Моцюк, виборола срібні медалі. Вона у фіналі із нічийним рахунком (2:2) зіграла із командою ФК «Бобри» із міста Броди та програла їй за результатами пенальті (1:3). Попередні матчі із суперниками наших земляків були успішними. Вони не пропустили жодного гола у свої ворота від команд з Квасилова, Бродів, Славути.

Про високу майстерність нетішинських юних спортсменів свідчать результати оцінок суддів – кращим воротарем турніру визнано Іллю Суся, а найкращим бомбардиром – Давида Каращенка, на рахунку якого 9 голів. Хорошу гру на чемпіонаті також показали Валерій Різак та Георгій Васильєв.

За результатами поєдинків срібні медалі дістались футболістам ДЮСШ із Славути.

Петро Шелепало, спортивний оглядач, член НСЖУ