Ліцеїсти довели свою перевагу

Нетішинський професійний ліцей славиться спортивними досягненнями, зокрема волейбольними. На початку сімдесятих років минулого століття волейбол був наймасовішим видом спорту у світі. Демократична гра застосовувалась не лише на шкільних заняттях, але й широко культивувалась як засіб активного відпочинку.

У нетішинському професійному ліцеї цей вид спорту став культивуватись із приходом до керма Анатолія Івановича Крузера. Протягом двох десятиліть волейболісти закладу були учасниками міських, обласних та Всеукраїнських змагань, були неодноразовими переможцями таких протистоянь. Після смерті заслуженого педагога України його ім’ям назвали традиційний турнір. Відтак нещодавно відбувся п’ятий турнір ім. А.Крузера, учасниками якого стали волейболісти місцевої КДЮСШ (тренер С.Штундер), острозького ДПТНЗ «Острозьке ВТУ» (С.Коженевський), острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. К.Острозького (О.Антонюк) та нетішинського професійного ліцею (Б.Олійник).

До останнього матчу точилась боротьба за першість на цьому турнірі. Переможцями стали ліцеїсти з Нетішина. У першій грі вони із рахунком 2:0 перемогли ДПТНЗ «Острозьке ВТУ» (25:16, 25:20). З місцевими волейболістами КДЮСШ профспілкової організації ХАЕС поборолись у трьох партіях і перемогли з рахунком 2:1 (25:21, 20:25, 15:11). З однолітками острозького обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. К.Острозького нетішинці були переконливими – 2:0 (25:21 та 25:15). Срібними призерами стали волейболісти ДПТНЗ «Острозьке ВТУ». Інша нетішинська волейбольна дружина увійшла до рійки призерів.

Учасники змагань отримали кубки, грамоти та інші відзнаки. А ми хочемо відзначити гравців команди-переможниці, зокрема Владислава Зюбара, олега Матвійчука, Дмитра Хмельовського, Михайла Степанюка, Олександра Войтюка, Івана Поночовного, Андрія Малинюка, Владислава Войнова та Захара Захарчука. А ще організаторів турніру – директора Нетішинсьського професійного ліцею Т.Максимчук, заступникам Г.Кручених і А.Мельник, тренеру команди Б.Олійнику.

Петро Шелепало