Ловись, рибко, велика і маленька

Понад тиждень вздовж ка­налу в районі старого млина ходив чоловік із мотокосаркою і нещадно зрізав очерет, що цьогоріч надзвичайно густо обплутав береги. Згодом з’ясувалось, що так до змагань із рибної ловлі готується організатор Микола Січкарук.

З’ясувалось, що саме тут, у Нетішині, відбудеться традиційний фестиваль "STRONG FISH". Як сам відзначає, довелось стримуватись, аби не тренуватись напередодні, щоб усі рибалки були у рівних умовах. А очікувалось їх три десятки з різних куточків України. Прибули 25.

Наш фестиваль відвідали гості зі Львова, Хмельницького, Старокостянтинова, Рівного, Здолбунова та Славути! Вранці «прибульців» нагородив цінними призами від спонсорів: це були приманки від #select та гачки від #gurza. І – до справи…

«Старт у мене випав бонусний... – розповідає Микола Січкар. – Сам  не можу жеребкуватися, бо організатор. За мене це зробив Юрій Мороз.

Беру картку, дивлюся, а там веселі цифри: сектори 28,25,10,3,12. За дві неділі до заборони тренування ловилася риба зовсім у  інших секторах... Та куди діватись, такі правила.Через декілька секторів стоїть Олександр Міхненко, чекаємо на сигнал "Старт". 

28 сектор  приніс мені аж цілих два окунчики загальною вагою 30 грамів. Ого, думаю, а де риба? Треба швидко тікати і якомога далі, а ще краще в край зони, щоб більше зібрати активної риби та просуватись поступово назад, – до зважування.

Прибігли у самий кінець, чую із-за високого очерету іде ляпотіння риби на поверхні води.  Приглядаюся, і все стає ясно: Ігор Мирончук паркує вже другий десяток рибин поспіль. Підходжу ближче, а вода просто кипить. Зловивши декілька хвостів, до нас приєднується Юрій Цвик. Починаємо ловити утрьох.

Картину не описати словами: за 40 хвилин мені вдається упіймати 57 хвостів вагою 2571 грам.

Юрій Цвик наловив 37 хвостів вагою 1578, а Ігор Мирончук – 71 рибину  вагою 3234 грами.Так ми і посіли першість у протоколі. 

Далі активність поступово знижувалась, але хто розібра­вся, то ловив стабільно у кожному турі. Після третього туру загальна вага улову всіх спортсменів склала 20 кілограм 91 грам».

Відтак, призери:  Микола Січкарук, м.Нетішин – 22 бали,  вага 4254 г,  кількість – 104 штуки; Олександр Міхненко, м.Рівне: 27 балів,  вага – 1459 г, кількість – 43 штуки. Ігор Мирончук, м. Здолбунів – 29 балів,  вага – 4320 г, кількість –  114 штук (він переміг і у номінації «найбільша кількість хвостів»).BIG FISH (найбільша рибина) Юрій Мороз, м. Рівне – окунь  вагою 690 грам.

Спонсорами призів виступили компанії «ІБІС», GURZA, а також магазин "Пивна гавань".

Фото Євгена Цибульського