Знаєш минуле – плануєш майбутнє

Вивчення історії – необхідна складова знань про минуле і погляд у майбутнє. Знання забезпечують переконання, що на своїй землі у нас є власні традиції і розуміння, що все буде так, як ми плануємо і як ми хочемо.

Заступник директора з наукової роботи  міського краєзнавчого музею Тарас Вихованець для зацікавлених нетішинців зробив доповідь про палац князів Яблоновських у селі Старий Кривин. Від колишньої розкішної резиденції на сьогодні залишилися муровані брама та міст, чималий парк та одне з приміщень. Цікаво було дізнатися про історію, господарів, інтер’єр палацу та багато іншого, що колись так приваблювало гостей князівської родини, а також мандрівників. Про все це Тарас Васильович розповідав, ілюструючи оповідку зображеннями, документами та світлинами. Чи доречно це зараз, і чи потрібно? Так, звісно. Адже це наша земля й наша історія.

 

Майстер-класили!

На базі Нетішинського міського краєзначого музею проведено низку цікавих майстер-класів викладачами «Нетішинської художньої школи». Всі майстер-класи – змістовні та цікаві.

Шостого квітня викладачі Алла Макарик та Алла Блінова демонстрували прийоми  і навички із писанкарства. Вони не лише навчили присутніх азам цього цікавого розпису, а й розповіли  історію писанок, значення символів, які на них наносяться. Восьмого квітня наші гості мали нагоду виконати малюнок у техніці олійної пастелі. Допомогли їм у цьому викладачі Тарас Поліщук та Євген Садовець.

Десятого квітня під керівництвом викладача Надії Алєєксєнко творили вироби із бісеру.

Заплановано також майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки, який проведе викладач Юлія Борцова.

Подібні заходи мають чудовий терапевтичний  ефект, дозволяють хоча б ненадовго позбавитись страхів та тривог.

Додамо, що наші майстри не лише проводять майстер-класи, а й забезпечують всіма необхідними матеріалами.

Слідкуйте за нашими анонсами, майстерня чудес продовжує свою роботу.

Оксана Кононюк,  директор Нетішинського міського краєзнавчого музею