Майстерність приходить з любов’ю до справи

Майстер спорту України з тенісу  інструктор-методист СК «Енергетик»  Микола Леонідович Вагнер підготував немало класних спортсменів, виховав плеяду тенісистів, що успішно захищають кольори Атомпрофпілки.

Власним успіхам він завдячує Валерію Васильовичу Кузнецову, який прищепив до настільного тенісу любов і фактично дав путівку  у спортивне життя. Це було у далекому Томську, де Микола Леонідович народився і де отримав відповідну освіту у місцевому педагогічному інституті. Звичайно, серед його захоплень були футбол і хокей, інші ігрові види спорту, велоперегони. Та теніс залишався на першій позиції.

2001 року фахівець влаштувався на роботу у спорткомплекс ХАЕС. Постало завдання готувати команду до змагань, виступав і як учасник. У місцевих, обласних та Всеукраїнських змаганнях  у складі команди і у якості індивідуального представника  він демонстрував пристойні результати.

Нетішинець неодноразовий чемпіон Хмельницької області, а у Спартакіаді Атомпофспілки України очолювана ним команда з настільного тенісу протягом 18 років є кращою. Микола Леонідович в рейтингу гравців федерації настільного тенісу до сьогодні в числі кращих.

Донедавна у місті була непогана хокейна команда, що вигравала зональні змагання першості України. Не останню роль у цьому колективі грали брати Микола і Геннадій Вагнери.

Нині наставник тренує молодь і завжди пишається, коли вони демонструють красиву гру, вмілі дії, зрештою перемагають суперників. Він багато часу присвячує відточуванню техніки, щедро ділиться знаннями і досвідом із своїми підопічними.

Петро Шелепало