«Мале полісся running trail 2023»: понад 65 тисяч гривень на ЗСУ

Осінній марафон з бігу «Мале Полісся Running Trail», який об’єднав спортсменів з усієї України і навіть зі США, зібрав майже 65 з половиною тисяч гривень для Збройних сил України. Це черговий благодійний івент, який традиційно організувала Хмельницька атомна електростанція спільно із організацією молоді ППО ХАЕС. Мета також незмінна – збір коштів для потреб захисників України та популяризація здорового способу життя.

Благодійний спортивний трейловий забіг на підтримку ЗСУ відбувся минулими вихідними на території заповідного парку «Мале Полісся», поблизу Голубих озер. 7 жовтня випробували свої сили 110 спортсменів, аматорів та любителів з Нетішина, Острога, Славути, Вараша, Сарн, Рівного, Києва, Бердичева, Білої Церкви, Тернополя, Бродів, Дубного, Славутича, Полтави та інших куточків України. Взяв участь у забігу й громадянин США, надавши змаганню статус міжнародного.

Андрій Козюра, генеральний директор ХАЕС, відкриваючи змагання, наголосив, що це черговий об’єднавчий захід, який знову і знову демонструє згуртованість українців: «Щиро вдячний усім за активну позицію, за бажання допомогти нашим захисникам, за те, що ставимо перед собою єдину мету – Перемогу! Особливо приємно, що сьогодні вперше до нас долучився й іноземний колега Wayne Almon, отож благодійний захід можна назвати міжнародним».

Учасники долали дві дистанції на 5 км та 10 км мальовничими лісовими стежками  Національного природного парку, змагаючись в абсолютній першості та в різних вікових категоріях. За підсумками змагань між відокремленими підрозділами ДП «НАЕК «Енергоатом» місця розподілились наступним чином: перше місце посіли спортсмени Рівненської АЕС, друге – у хмельницьких атомників, третіми стали бігуни дирекції Енергоатому.

Абсолютними переможцями на дистанції 10 км серед чоловіків стали Олександр Білик (1 місце), Володимир Лук’янчук (2 місце) та Вадим Зензелюк (3 місце), у цій же категорії серед жінок призерками стали Майя Абрамович, Альона Коцюбинська та Марія Харитоненко, виборовши відповідно золото, срібло та бронзу. Забіг у 5 км переможно подолали, здобувши статус абсолютних переможців, Олександр Чернявка, Андрій Пронін та Євген Данильчук, а Олена Хмелюк, Альона Дорош та Юлія Данильчук піднялися на першу, другу та третю сходинки п’єдесталу пошани відповідно у своїй категорії «Абсолют жінки».

У змаганнях брали участь і наймолодші спортсмени віком до 18 років. У дистанції 5 км переможцями стали Дмитро Левицький, Олександр Корчевський та Тимур Дорош, а двоє підлітків Тимур Житовоз та Олександр Шпак подолали дистанцію 10 км.

Хороші результати показали і найстарші учасники благодійного івенту. У категорії 50+ серед жінок та чоловіків відзначилися Віта Бринза та 62-річний громадянин США Wayne Almon, який став найстаршим спортсменом змагань. Американець зауважив, що бігом займається усе життя і робить це в своє задоволення, особливо любить марафони в такому форматі, де відчувається єдність з природою. «Радий був долучитися до благодійного спортивного заходу і зробити свій внесок у допомогу ЗСУ. Я вперше в Україні і надзвичайно вражений силою вашого духу, вашою гостинністю та дружністю. Мені дуже приємно тут працювати і спілкуватися. Бажаю українському народу добра і Перемоги. Слава Україні!», – поділився враженнями Wayne Almon.

Жовтневий трейл завершує цьогорічний благодійний марафон Хмельницької АЕС «Серцем з Україною», який проходив на відкритій місцевості, у єднанні з природою. Організатори подякували учасникам за активну підтримку Збройних сил України, а також відзначили підрозділи Хмельницької АЕС та волонтерів, які брали активну участь у підготовці та реалізації заходів благодійного марафону.

Тетяна Степанюк

Фото Сергія Цимбаліста