Малюємо «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє»

На Хмельницькій АЕС підбито підсумки першого етапу дитячої творчості «Енергоатом: з чистою енергією в майбутнє». До участі у конкурсі представлено понад 170 робіт. Творчі доробки представили школярі Нетішина, Ізяслава, Славути, Шепетівки, Острога та сіл Хмельницької і Рівненської областей зони спостереження ХАЕС у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва та анімації.

Гран-прі удостоєна робота активної учасниці, неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми» нетішинки Дар’ї Жогло. З року в рік відточує свою майстерність і учениця дитячої художньої школи із міста атомників Людмила Квятковська, яка посіла першу сходинку, розділивши її із славутчанкою Владлєною Ворощук.

Друге місце поділили між собою учениця Славутської ЗОШ №1 Каріна Шафоростова, Ольга Сні­ховська із с. Судилків Шепетівського району та Ганна Ярмолюк із Острозької ЗОШ №3. На третьому місці Яна Шатковська із міста-супутника Хмельницької АЕС.

Компетентне журі, до складу якого увійшли експерти образотворчого мистецтва Хмельниччини та Рівненщини, відзначило також кращі роботи учасників конкурсу у номінаціях: «Краще живописне рішення», «Краще графічне рішення», «За оригінальність», «Декоративне рішення», «Об’ємна пластика».

Окремо виділено  жанр анімації, де перше місце поділили між собою нетішинки Ганна Гайдук та Дарія Березська. Славутчани Максим Муляр та Марина Поємчук посіли другу сходинку. Третє місце у Юлії Поємчук.

Наступний фінальний етап конкурсу відбудеться у  Києві. Серед робіт-призерів дитячо-юнацького конкурсу  атомних станцій України будуть відібрані найкращі.