Мiнус 20 – рибалцi не завада

28 січня відбулося змагання на кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» з лову риби з льоду, в якому взяли участь працівники ВП ХАЕС.

Напередодні проведення змагання на адресу організаторів лунали телефонні дзвінки з тривожним запитанням «чи не перенесуть дату проведення у зв’язку з низькою температурою», але, виходячи з кількості заявок (36), стало ясно, що зимовим рибалкам-«пінгвінам» така температура не стане на заваді.

В суботу, 28 січня  автобус з прихильниками зимової рибалки вирушив від СК «Енергетик» до місця проведення змагання, водосховища ХАЕС.

Попри низьку температуру повітря, тридцять учасників, після інструктажу проведеного головою «Клубу рибалок аматорів ВП ХАЕС», дружньо з добрим настроєм вийшли на ділянку водоймища, відведену для проведення змагання.

І ось довгоочікувана команда «старт», все прийшло в рух: коловороти вгризались в лід з сухим шипінням, біля зроблених «лунок» зачаклували рибалки з надією на хороший улов. За кілька хвилин перший впійманий окунець показав червоні пера з води – відзначився Олег Гичун. Хороша погода, а ранок видався сонячним і без вітру, додавала риболовам бойового настрою і задору. Клювання риби було стабільним, і кількість виловлених невеликих йоржиків та окунців швидко зростала.

Коли час, відведений для змагання, перемайнув через екватор, всі рибалки були з уловом, а Олег Горліченко, Олександр Гапончак, Сергій Кучинський, Олександр Єсін, Микола Конченко, Володимир Ісаєнко і Валентин Апарін, мали  результати, які подавали їм надію на перемогу.

Три години, що тривало змагання, розбавлені хорошим кльовом і чудовою погодою, сплинули швидко, прийшов момент для зважування риби і підрахування результатів, яких досягли учасники.

В суперечці за перше місце рибальська вдача і майстерність була на боці Олексанра Єсіна, який обійшов свого найближчого конкурента з результатом 1кг 110 гр (103 штуки). Олександр Гапончак поступився переможцю з різницею у 40 гр. і показав другий результат змагання 1кг. 70 гр. (65 штук). Третє місце з результатом 770 гр. посів Сергій Кучинський.

Переможці були нагороджені кубками і грамотами, наданими ППО ВП ХАЕС, та призами від спонсорів, підприємців Віктора Кондрацького та Ігоря Борійчука.

За допомогу в проведенні змагання висловлюємо подяку Віктору Жебелю, Петру Карпову, Анатолію Бєлокобильському, Миколі Новікову, Кадиму Каржау.

Сподіваюсь, що шанувальники риболовлі з льоду підвищили майстерність, набрались досвіду і отримали багато позитивних емоцій від участі у змаганні.

Сергій Онищук,

 голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС»