Мирною працею звеличуємо націю

Зазвичай першотравневі свята починаються з гасла: мир, праця, травень. На жаль, цьогоріч про мир говорити не доводиться – рашистська навала вже два місяці  тероризує Україну, намагаючись зламати нашу волю і віру. Це їм не вдасться.

Працю, як необхідність і властивість цивілізованої людини, ніхто не відміняв. Колектив атомників  докладає значних зусиль, щоб найбільше підприємство краю видавало необхідну продукцію українцям. Це частка нашого внеску у загальну Перемогу. Виконання планових завдань є честю і базовою вимогою кожного свідомого українця.

Проте, у позаробочий час працівники станції не лишаються осторонь загальнонародного руху боротьби з ворогом. Значна частина працівників вступила до лав тер­обо­рони і шліфує навички боротьби з підступним ворогом.

Колектив атомників для потреб Збройних Сил України зібрав понад 60 мільйонів гривень благодійної допомоги. Цей процес не припиняється ні на день.              

Надзвичайного поширення отримав волонтерський рух. Молодіжна ланка профспілкової організації ХАЕС спільно з представниками адміністрації, волонтерськими організаціями міста, здійснює збір продуктів харчування, засобів гігієни і певних обладунків для воїнів ЗСУ. Активно ведеться робота з надання гуманітарної допомоги нашим колегам в окупованому Енергодарі, звільненому від рашистів Славутичі та Іванкові,  інших місцях, де російська навала спричинила гуманітарну кризу.

У скрутному становищі опинилися сьогодні  наші колеги з Жовтих Вод, де зупинено виробництво, практично відсутні надходження грошових коштів для працівників хімкомбінату та їх сімей. До того ж у місто потрапила велика кількість біженців зі зруйнованих міст сходу України, яким також потрібна допомога. Колектив Хмельницької АЕС ще раз продемонстрував своє милосердя,  зібрав та направив гуманітарну допомогу колегам-гірникам.

Ми радіємо кожній успішно проведеній акції з надання допомоги нашим колегам і воїнам ЗСУ, чудово розуміючи, що кожна наша маленька перемога неминуче наближає нас до нашої спільної, загальної Великої Перемоги над ворогом.

У найближчих планах – організація гуманітарної допомоги нашим колегам з підприємств Чорнобильської зони відчуження, де під час окупації орки повели себе так, як ведуть скрізь – як дикуни, варвари, ординці. 

Хочу висловити велику подяку кожному атомнику за розуміння, постійну підтримку профспілкових ініціатив.

Пам’ятаймо, що перемога кується всюди: на передовій і в тилу. Ми живемо з новим гаслом: «Творити добро – легко!» Жити за принципом єдності – прекрасно!

Михайло Гук, голова ППО ХАЕС