Мистецтво об’єднує і підносить

Напередодні гарного осіннього свята Покрови Божої Матері, 9 жовтня, у Нетішинському Палаці культури «Енергетик» відбувся творчий вечір Світлани Лелях під символічною назвою «Дві долі – одна філософія життя». Це  проект, присвячений 148-ій річниці від дня наро­дження геніальної поетеси та 48-ій річниці мистецької творчості нашої сучасниці, цьогоріч авторка презентує його містами України. Він традиційно об’єднав у мистецькій атмосфері містян та гостей із Хмельницького, Славути, Корця, Новограда-Волинського, Лисичого і поставив творчу крапку у  мистецькому турне: у Нетішині прозвучали фіна­льні акорди кількамісячної презентації.  Знову було багато квітів, позитивних емоцій, пісень та віршів, визнань та вітань. Від імені кількатисячного колективу Хмельницьої АЕС, генерального директора Миколи Панащенка Світлану Мефодіївну привітала заступник генерального директора з економіки та фінансів Альвіна Шестак:

- Від усієї душі щиро вітаю нас усіх із сьогоднішньою мистецькою подією і хочу висловити слова великої подяки людині, яка стала ініціатором цього зібрання. Адже саме Світлана Мефодіївна Лелях є небайдужою громадянкою України, палким патріотом, і ставиться до усього з великим бажанням творити добро і нести людям знання. Надзвичайно приємно, що у залі присутні діти, адже вони вивчають історію, поезію славної Лесі Українки. Бажаю, аби започаткована вами робота ніколи не закінчувалася, нехай у вас вистачає фізичних, моральних, духовних сил, а ми будемо вас завжди під­тримувати, - наголосила Альві­на Шестак.

Цього дня лунала безсмертна Лесина поезія, яку  присутнім подарував талановитий новоград-волинський юнак Павло Буковський. Душу радували витончені музичні вітання від нетішинських співочих дівчат, зокрема Надії Гусарової, гурту «Камелія», солістів «Зорепаду», юного учня Світлани Лелях із Корця Ярослава Прокоповича-Примаковського. Також в ході вечора глядачі переглянули фільм про Світлану Лелях «Дві долі – одна філософія життя», який створили журналісти та оператори нетішинської телекомпанії «Лотел». Він увійшов окремим додатком до однойменної книги, яка невдовзі має побачити світ.

Нетішинська художниця та авторка мистецького проекту навзаєм подякувала усім присутнім за під­тримку та нагородила грамотами і подарунками творчих та небайдужих людей, які допомагають їй у реалізації численних творчих задумів.

Тетяна Степанюк