Модернізація сприяє досягненню виробничих результатів

У ремонтно-механічному цеху енергоремонтного підрозділу Хмельницької АЕС постійно присутній специфічний звук, який народжується під час обробки металу, з якого для потреб різних підрозділів майстри своєї справи виготовляють певні вироби. У верстатному відділенні розміщено багато обладнання, необхідного для проведення ремонтних операцій. В основному це токарні та фрезерувальні верстати. Саме тут метал піддається обробці.

Цікаво спостерігати за процесом народження нової деталі. Спеціаліст вибирає металеву заготовку, фіксує її у патроні. Через мить до металу торкається різець, від якого спіральною цівкою падає стружка. Збоку здається, що працювати з металом дуже просто, однак існує багато секретів, розкриття яких підвладне тільки наполегливим.

Вправність у роботі приходить з роками. Властивості металу треба відчувати інтуїтивно, бо навіть незначна похибка на завершальній стадії обробки цінну деталь перетворить на звичайний металобрухт. Якісні заготовки сьогодні коштують дорого, тому до роботи допускаються лише визнані майстри, та й на електростанції економія стала традицією.

На виробничій території мав розмову із начальником ремонтно-механічного цеху Миколою Караушем, який ознайомлював персонал із виробничими завданнями. Під час спілкування Микола Карауш наголосив, що у роботі працівників підрозділу якість і точність є основними показниками, адже деталі виготовляються для складних пристроїв та систем, від надійної роботи яких залежить стабільна робота енергоблоків. Отож контроль потрібен постійний.

У верстатному відділені ремонтно-механічного цеху роботи вистачає завжди. Але найбільше навантаження буває під час ремонтних кампаній, коли доводиться виконувати численні за­мовлення від ремонтних служб. За період планово-попереджувального ремонту на одному із діючих енергоблоків персо­нал цеху виконує майже тисячу замовлень. Часто доводиться пе­в­­ні роботи здійснювати терміново. Графік роботи стає навіть тризмінним.

До працівників ремонтно-механічного це­ху завітав виконувач обов’язків головного інженера енергоремонтного підрозділу Сергій Ламах, який поцікавився роботою нових верстатів.

– Минулий рік став показовим в історії ремонтно-механічного цеху, – поділився новиною Сергій Ламах. – Нашій станції вдалося придбати п’ять нових багатофункціональних верстатів іноземного виробництва, які працюють на сучасному програмному забезпеченні. Варто нагадати, що основу верстатного парку цеху складає обладнання, яке було встановлене ще перед пуском першого енергоблока і на сьогодні є дещо морально застарілим та наразі економічно затратним.

Протилежні характеристики мають нові верстати. Кожен з них обслуговує оператор, який слідкує за процесом обробки металу на основі заданого алгоритму. Завдяки цьо­му  досягається висока точність у виготовленні запасних деталей та проведенні інших технологічних операцій. В основному виконуються токарні та фрезерні роботи. Серед нових верстатів є й агрегат  з цифровим програмним управління для плазмового різання.

Начальник ремонтно-механічного цеху Микола Карауш  уточнив, що у адаптації програмного забезпечення для виробничих потреб підрозділу активну участь взяли майстер Сергій Цвєтков, фрезерувальник Олександр Окорський, токар Валерій Повар, слюсарі-ремонтники Володимир Пірогов, Олександр Гладиш та ряд інших.

Велика допомога у розробці необхідних креслень була надана конструкторсько-технологічним відділом електростанції. Самі ж ремонтники усвідомлюють, що  вимоги до підвищення рівня безпеки діючих енергоблоків завжди є досить жорсткими. Тому  кожна технологічна операція перебуває під ретельним контролем. Багато залежить від своєчасного оформлення відповідної документації. Щоб виготовлену деталь передати замовнику, потрібно завірити низку офіційних документів.

Олександр Шустерук

Фото автора