Молодь хоче бути обізнаною

У 2011 році президентом ДП «НАЕК «Енергоатом» Ю.Недашковським започатковано проведення літніх ядерних шкіл «Молодь і майбутнє атомної енергетики» для студентів та викладачів галузевих вищих навчальних закладів України. Сім років поспіль інтелектуальна молодь країни, що опікується майбутнім її провідної електро­енергетичної галузі – АЕС , – збирається на одному з майданчиків компанії «НАЕК «Енер­гоатом» аби обговорити проблеми, дізнатись з перших рук про тенденції в царині атомної енергетики України та світу, поспілкуватись, знайти друзів і однодумців. Серед учасників були студенти з Чехії, знані атомники сусідньої держави.

Два тижні тривала літня школа 2018 на Хмельницькій АЕС. До послуг допитливих були  лекції викладачів університетів та інструкторів навчально-тренувального центру ХАЕС, доповіді студентів  - учасників школи; екскурсії на промисловий майданч­ик атомної станції та у навчально-тренувальний центр станції; екскурсії та оглядини­ пам’яток навколишніх територій, у тому числі Ост­рога, змістовний відпочинок, спортивні ігри тощо.

Директор з кадрів та со­ціал­ьних питань  ДП «НАЕК «Енергоатом», президент українського ядерного товариства Григорій Муляр, даючи настано­ву цьогорічним учасникам літньої ядерної школи, зазначив, що нинішня молодь, яка працює в компанії, спроможна виконувати надскла­дні завдання, які ставить час, орієнтована на найвищі досягнення. Бо вона небайдужа, відповідальна, грамотна і працьовита. Відтак, найактивніші вже претендують на високі пости у підрозділах та самій компанії.

Саме у цьому змогли переконатись слухачі літньої ядерної школи­, спілкуючись із фахівцями ХАЕС, оглядаючи цехи та інші об’єкти станції.

Промайнули два тижні. Якими вони були  для слухачів літньої ядерної школи ми розповімо у найближчих номерах нашого часопису.

На знімку: слухачі літньої ядерної школи на оглядовому майданчику ХАЕС.