Молодь презентує власні дослідження

На базі навчально-тренувального центру (НТЦ) Хмельницької АЕС  проведено  конкурс наукових доповідей серед молодих працівників станції. Дванадцять претендентів озвучили свої наукові дослідження у двох напрямках - виробничому та соціально-профспілковому з метою пошуку нових шляхів оптимізації виробничого процесу, стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу та підвищення загального рівня знань молодих працівників.

Найбільшу кількість наукових робіт цьогоріч молоді працівники представили саме у виробничому напрямку, де і розгорнулась конкуренція. Учасники презентували власні теми та захищали їх згідно з умовами конкурсу, відповідаючи на додаткові питання членів конкурсної комісії.

За результатами оцінювання в категорії «Виробничий напрямок» перше місце посів працівник енергоремонтного підрозділу Владислав Дем’янюк з роботою «Завантаження та розвантаження фільтруючого іонообмінного матеріалу систем хімічного цеху».

Не менш актуальною була наукова доповідь інженера виробничо-технічної служби Артура Адамчука щодо компенсації витрат при перетіканні електричної енергії відкритого розподільчого пристрою 750-330 кВ ХАЕС під час режиму «транзит», яка за оцінкою журі визнана другою.

На третій сходинці - працівник НТЦ Ігор Ткач, який представив на розгляд журі доповідь «Си-стема організації та раціоналізації робочих місць «5S» у ВП «Хмельниць­ка АЕС».

Серед призерів соціально-профспілкового напрямку роботу представниці транспортного цеху Ольги Шатковської «Недопущення професійного вигорання працівників – запорука успіху Компанії», визнано найкращою і найактуальнішою.

Новизною та актуальністю вирізнялась також доповідь економіста планово-економічного відділу Наталії Василик «Кайдзен – японський ключ до успіху», яка посіла друге місце. Про йодну профілактику презентував роботу оператор спецводоочищення хімічного цеху атомної станції Володимир Чернишев, який увійшов до трійки призерів.Переможці виробничого та соціально-профспілкового напрямків візьмуть участь у наступному етапі конкурсу серед молодих працівників Енергоатому.

Власна інформація