Нещодавно в Російській Федерації відбувся ІІІ чемпіонат Європи з жіночого боксу, в якому взяла участь збірна України (на знімку в центрі). Приємною звісткою для Нетішина став вдалий виступ вихованки тренера Анатолія Грушина Альони Ковальчук. Вона здобула бронзову медаль.

Крім Альони Ковальчук Україну на престижному турнірі представляла ще одна нетішинка Оксана Михальчук (на знімках: заслужені на­городи; все позаду, ми вдома).

Наші землячки до відповідальних поєдинків готувались дуже ретельно, а в перервах між тренуваннями довелось постійно підтвер­джувати свою спортивну кваліфікацію на різних міжнародних турнірах. Як правило, Альона і Оксана додому з порожніми руками не повертались. А на великі майбутні перемоги надихали золоті медалі, які цьогоріч вдалося вибороти у Польщі.

Статус змагань європейського рівня завжди високий, у них беруть участь найтитулованіші боксерки. Альона Ковальчук впевнено розпочала поєдинки, але за різницею «одного удару» програла росіянці Уляні. Саме ця поразка не дала змоги реалізувати свою програму «максимум», в результаті спортсменці підкорилась «бронзова» сходинка п’єдесталу.

Велике хвилювання перед відпові­дальними поєдинками далося взнаки для Оксани Михальчук, вона посіла п’яте місце.

Вдалі виступи інших учасників збірної України та третє місце Альо­ни Ковальчук допомогли нашій команді посісти друге командне місце, поступившись лише росіянам.

Результатами нетішинських боксерок задоволений тренер Анатолій Грушин. Він вірить у спортивний потенціал дівчат і вважає, що вагомі перемоги на них чекають попереду.

Під час розмови Альона і Оксана запевнили, що вони й надалі будуть над собою працювати, і постійно тримати марку.

- Ми поставили собі за мету вибороти право представляти нашу країну на Олімпійських іграх,- авторитетно заявила Оксана Михальчук.

За словами тренера Анатолія Грушина, його вихованки докладають неабияких зусиль, поєднуючи тренування та участь у турнірах з навчанням. Альона вже навчається на другому курсі факультету фізичного виховання Рівненського економіко-гуманітарного та інженерного коледжу. А Оксана Михальчук стала студенткою вузу у Хмельницькому.

Для того, щоб забезпечити участь наших землячок у європейському турнірі, слушною стала допомога спонсорів, зокрема, НАЕК «Енергоатом», ВП ХАЕС та підприємців Нетішина.

Олександр Шустерук

Фото автора та з особистого архіву спортсменок 

Фото автора та з особистого архіву спортсменок