На Хмельницькій АЕС дотримуються правил та норм з ядерної та радіаційної безпеки

На Хмельницькій АЕС дотримуються правил та норм з ядерної та радіаційної безпеки - такий висновок інспекційної перевірки, яка проходила на Хмельницькій АЕС з 10 по 13 квітня цього року.

Перевірку щодо дотримання у ВП ХАЕС вимог законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної та радіаційної безпеки здійс­нювали представники Держатомрегулювання та Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки.

Члени комісії перевірили виконання вимог, зазначених в ліцензіях на експлуатацію ядерних установок Хмельницької АЕС, а також дотримання вимог з ядерної та радіаційної безпеки при впровадженні заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій. Проінспектували і стан поводження з ядерним паливом на предмет відповідності нормам і стандартам з ядерної та радіаційної безпеки. Комісія звернула увагу на використання досвіду експлуатації та впровадження коригуючих заходів з урахуванням досвіду експлуатації та виконання заходів з управління старінням елементів і конструкцій та підготовки до довго­строкової експлуатації енергоблоків. Крім того, серед напрямів роботи комісії була перевірка стану ядерної захищеності на ХАЕС.

Підбиваючи результати перевірки, голова комісії, директор Департаменту з питань безпеки ядерних установок – заступник Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки Борис Столярчук зауважив, що порушень ядерної та радіаційної безпеки на Хме­льницькій АЕС не виявлено, діяльність підприємства відповідає необхідним стандартам, нормам та правилам.