На Хмельницькій АЕС відбулися публічні обговорення питань реалізації К(з)ПБ

На Хмельницькій АЕС відбулися публічні обговорення питань реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки К(з)ПБ енергоблоків АЕС, плану екологічних і соціальних заходів (ПЕСЗ) та плану залучення зацікавлених сторін (ПЗЗС).

Публічні обговорення відбулися за участі фахівців Енергоатома, Хмельницької АЕС, Консультанта групи управління проектом К(з)ПБ, представників міської влади та громадськості міста Нетішина та прилеглих територій.

Забезпечення ефективної та надійної роботи ядерно-енергетичної галузі напряму пов’язане з безпекою, що визначає пріоритети діяльності Енергоатома. З метою доведення безпеки атомних енергоблоків України до рівня, що відповідає міжнародно визнаним вимогам з ядерної безпеки та охорони довкілля, ДП «НАЕК «Енергоатом» реалізує Комплексну (зведену) програму підвищення безпеки енергоблоків атомних станцій.

Фінансується проект за власні кошти державного підприємства ДП «НАЕК «Енергоатом» (орієнтований обсяг фінансування програми Енергоатомом на 2011 рік становив 26,893 млрд грн), а також за рахунок кредиту європейських інституцій (600 млн євро надали Європейський банк реконструкції та розвитку і Євратом).

Заступник директора з комунікацій ДП «НАЕК «Енергоатом» Данило Лавренов поінформував присутніх про реалізацію Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки (К(з)ПБ) енергоблоків атомних електростанцій зазначивши, що загалом по компанії реалізовано 897 із 1295 запланованих заходів. Зокрема, на Хмельницькій АЕС завершено 118 із 162 запланованих заходів К(з)ПБ.

Експерт консультанта групи управління проектом К(з)ПБ Павло Русинко довів інформацію про виконання плану екологічних і соціальних заходів та  плану залучення зацікавлених сторін.     Публічне обговорення було організоване в форматі «запитання-відповідь». За результатами обговорень буде опубліковано книгу запитань – відповідей, яку розміщено на сайті Енергоатома, і куди щороку вносяться доповнення після обговорень проекту К(з)ПБ у містах-супутниках АЕС.