На Кубок клубу рибалок–аматорів ХАЕС

Традиційно риболовний сезон члени «Клубу рибалок-аматорів ХАЕС» розпочинають у червні по завершенню терміну нерестової заборони.

Минулої суботи рибалки мірялись силами у такій дисципліні, як «лов  хижої риби з човна спінінгом». Змаганням передувала копітка робота щодо створення належних умов для риболовлі. Підготовили і виставили буйки з позначенням зони лову, провели роз’яснювальну роботу із відпочивальниками, що розмістились у зоні змагань. В умовах надзвичайно високої температури води, необхідно було забезпечити зберігання риби живою. Тому суддівська колегія з восьми чоловік прийняла рішення проводити зважування на воді, аби правильно зафіксувати улов. Та й принцип: «упіймав – випусти» ніхто не відміняв.

До участі заявились 24 команди, а прибули на стартові позиції 20. Виходу в сектори передував цільовий інструктаж з безпечного поводження на воді та жеребкування для роздільного старту.

Човни, що вийшли в акваторію водосховища, п’ять годин змагались за першість.

Команди «Tvister» (5630 грам) та «Зандер» (5410 грам) були найвдаліші завдяки індивідуальній майстерності рибалок і гарному технічному оснащенню. Риболовні снасті, електронні засоби, плавзасоби досить дорого вартісні, але вони сприяють досягненню достойних результатів.

На третє місце з результатом улову 5260 грам вийшла команда «Каліпсо».

Найбільщу рибину (щуку) виловила команда «Золотий окунь» - 1730 грам.

У змаганнях брали участь і команди м. Славути. Хоча вони не здобули перемог, але показали гідні результати.

Принагідно висловлюю членам суддівської колегії слова подяки за гарну організацію змагань.

Наступного разу планується провести лов хижої риби з берега у залік Спартакіади ХАЕС.

Сергій Онищук,

голова клубу рибалок-аматорів ХАЕС