На призи Валерiя Федорчука

Футбол у Нетішині користується великою популярністю, не дивлячись, що найгучніших результатів земляки добились в таких видах спорту, як фехтування, боротьба та пауерліфтинг.

Футбол люблять за те, що він дарує емоції не лише спортсменам, але й глядачам. Нетішинська школа футболу має гарні традиції, закладені такими тренерами, як Володимир Володимирович Моцюк та Леонід Григорович Коробчук.  У 1997 році В.Моцюк запросив до себе в секцію дев’ятирічного хлопчика з третьої школи і, зважаючи на талант маленького футболіста, його наполегливість та працьовитість, багато сил віддав, аби розвинути у ньому найкращі риси футболіста. Валерій Федорчук поступово перетворювався на  майстровитого півзахисника, розкуто почував себе у різних амплуа. Коли ж подальший розвиток юнака вже не міг реалізуватись на теренах Нетішина, тренер порекомендував хлопцеві  спробувати свої сили у вінницькій команді «Світанок», якою опікувався Валерій Базиліцький.

Зростали юнаки і разом з ними команда, яка згодом виступатиме у чемпіонаті України під назвою «Нива». Валерія Базиліцького переманюють на тренерську роботу у «Кривбас» з Кривого Рогу. А він з свого боку забирає туди перспективного юного тезку. З «Кривбасу» Валерія Федорчука сватають у ФК «Львів» під оруду Сергія Ковальця. Тут юнак по-новому проявляє себе в якості ключового гравця. Приглянувся Валерій не лише публіці, але й доньці президента клубу Олені Кіндзерській. Молодята побрались і йдуть разом по життю.

Змужнів Валерій Федорчук і у футбольній справі. Його старанність та футбольне мислення не залишилось поза увагою тренера молодіжної збірної України Павла Яковенка. Виступаючи за молодіжку, Валерій разом з командою пробився у фінал чемпіонату Європи. Нині він гравець команди «Дніпро», але на правах аренди виступає за Криворізький «Кривбас». Він постійно грає за основу і радує прихильників футболу.

Згадуючи про початок свого футбольного шляху, Валерій цьогоріч виступив організатором і спонсором відкритої першості міста з міні-футболу серед юнацьких команд 1997-1998 років народження.

На турнір з'їхались 12 команд з Хмельницького, Києва, Костополя, Коростеня, Нововолинська та Володимира-Волинського, сіл Вельбівно і Вінники.  Нетішин виставив три команди. І три дні точились у спорткомплексі ХАЕС футзальні поєдинки. До півфіналу вийшли КДЮСШ-97 з Нетішина, «Легіон» зі Львова, костопільський «КОЛІСП» і команда ДЮСШ з Нововолинська. Нетішинці і костопільці зійшлись у фінальному  двобої і вперто намагались зафіксувати взяття воріт суперника. Єдиний м’яч, забитий костопільцями, вирішив долю першого місця. Рівненські футзалісти виграли турнір. Нетішинці на другому місці. У грі за бронзу нововолинські спортсмени були вправнішими і забили 4 голи, проти одного від суперників.

Вручав нагороди переможцям майстер спорту України Валерій Федорчук, який уважно слідкував за перипетіями боротьби на полі. Призери отримали кубки, медалі, грамоти, інші відзнаки.

Зокрема відібрано кращих гравців турніру. Нетішинцям знайшлось місце в цій щільній групі. Кращим нападником визнано Олексія Михая, а кращим гравцем Дмитра Гаврилюка. Серед захисників кращими стали футзаліст з Києва, серед воротарів – нововолинянин. Ще один представник Нововолинська став кращим бомбардиром турніру, а львів`янин засвітився як кращий півзахисник.

Підбиваючи підсумки змагань, Валерій Федорчук побажав усім нових перемог і наполегливої праці, аби на наступному турнірі було ще більше яскравих футбольних зірочок. Юнаки мали можливість сфотографуватись з Валерієм, поговорити про життя-буття.

З свого боку батькам Валерія та дружині Олені, які були присутні на церемонії відзначення кращих, першому тренеру футболіста Володимиру Моцюку було надзвичайно приємно усві­домлювати, що й вони причетні до успіхів цієї непересічної особистості. І нехай ми побачимо нетішинця на футбольних аренах Європи та світу!

 Петро Глібовицький

 На знімку: команда КДЮСШ м.Нетішин з ораганізатором турніру В.Федорчуком та тренерами В.Моцюком і Л.Коробчуком

P.S. У футбольних баталіях цього місяця також брали участь вихованці тренерів В.Возьного та Л.Коробчука. Так, на паркеті м.Нетішина у відкритій першості КДЮСШ з нагоди Дня енергетика боролись футболісти 2002 – 2003 років народження. Усього зїхалось з міст Житомира, Нововолинська, Львова, Луцька та Коростеня 120 хлопчаків. Нетішинські хлопчики виявились кращими.

У литовському місті Тракаї юнаки 2000 року народження спробували свої сили у кубку, що розігрувався серед чималої кількості команд. Юна дружина з Нетішина пробилась у трійку призерів. Ці ж вихованці Л.Коробчука  у відкритій першості славутської КДЮСШ були третіми.