На призи Валерія Федорчука

В кінці збіглого року у спорткомплексі «Енергетик» увосьме проведено «Кубок надії» - відкритий чемпіонат міста і КДЮСШ ППО ХАЕС з футзалу серед юнаків 2006 року народження та молодших на призи нашого земляка Валерія Федор­чука. У Нетішин приїхали команди з Тернополя, Вінниці, Рівного, Славути, Долини, Мостиська, Дубна, Острога, Вараша, Красилова та Оженинина. Брали участь у турнірі вихованці заслуженого тренера Ук­ра­їни Володимира Володимировича Моцюка, команди КДЮСШ-2006 та «Енергетик».

Команда КДЮСШ надзвичайно сильно виступала у підгрупі «А», обі­гравши однолітків з Острога 4:0, «Верес­» з Рівного 12:1, ДЮСШ «Бло­хіна-Беланова» 6:1. У заключному матчі, однак, наші хлопці поступились долинчанам (Івано-Франківська область) з рахунком 1:2. Відтак довелось боротись за місце у шістці.  Видно, психологічно юнаки були надломлені, бо поступились сусідам із Славути 1:2 та ДЮСШ «Блохіна-Беланова» 0:3. В результаті шоста позиція.

Інша нетішинська команда ФК «Енергетик», обігравши красилівчан 4:0 та оженинців 5:1,  не змогла здолати однолітків Славути 1:6 та Мостиська 1:5. Далі була нічия із футза­лістами ДЮСШ «Блохіна-Беланова» та ДЮСШ м. Дубно. У результаті восьме місце. Проте, тренер не робить трагедії з програшів, відзначаючи певний прогрес у грі цілого ряду юних спортсменів. Зокрема серед лідерів атаки турніру значаться Вадим Другов – дев’ять забитих м’ячів, Максим Колесник – вісім, Святослав Стаканчук – сім.

Героями турніру стали тернополяни. Вони обіграли з рахунком 9:1 долинців та 13:1  футзалістів з Мостиська, які і розташувались у названій послідовності за переможцем.

У номінації «кращий воротар­» відзначився Роман Красні­цький з Дубна, а «кращим захисником»  став нетішинець Дени­с Харчук. «Кращим гравцем» названо Юрія Чижа з Мостиська, а Олександр Сорока з Тернополя став «кращим нападником турніру»­.

Змагання проведено за сприяння керівництва спорткомплексу «Енергетик» (директор Станіслав Балаян).  Всього відбулось 45 зуст­річей. Цікавих, змістовних, бойових. Переможці відзначені кубками та іншими нагородами.

Петро Шелепало