Працівники цеху з ремонту тепломеханічного устаткування енергоремонтного підрозділу ХАЕС          вийшли на стадію завершальних робіт ремонтної кампанії на першому енергоблоці. За словами начальника дільниці з ремонту турбінних уста­новок цеху з ремонту тепломеханічного устаткування турбінного цеху енергоремонтного підрозділу Романа Мельника, виконано ро­боти з перелопачування третьої ступені четвертого ротора низького тиску, проведено капітальний ремонт підшипників валопроводу четвертого циліндра низького тиску та низку інших важливих операцій. Зараз ремонтники готуються до встановлення турбоагрегата на валообертовий пристрій. У ході планово-попереджувального ремонту гарні організаторські здібності продемонстрували майстри  дільниці з ремонту турбінних установок  Роман Борис, Михайло Трощук, Петро Сушко, Володимир Юхимчук, Тарас Бережний, Юрій Меленець, Андрій Демчук. Відмінно справляються із доведеними завданнями працівники Микола Суховецький, Ігор Мельник, Володимир Кармазановський, Іван Ткачук, Степан Лишень.

Злагоджено пройшов «екватор» планово-попереджувального ремонту колектив дільниці з ремонту та технічного обслуговування трубопроводів, арматури та посудин. Вони завершили ремон­т­ні роботи на першому, другому та третьому каналах безпеки, які переведено у фазу чергування.

- До проведення складних ремонтних операцій, - розповідає начальник дільниці Олександр Веремійчук,- ми залучили досвідчених працівників. Ремонтні роботи тривали під наглядом старшого майстра Василя Темнюка, майстра Олександра Білявого, Романа Маркевича. Із своїми виробничими завданнями успішно справились слюсарі Віктор Філонюк, Віктор Калабський, Микола Татарин, Микола Оржинський, Сергій Яремчук, Микола Оцалюк, Ярослав Зварич та інші.

У Олександра Миколайовича чималий досвід у проведенні ремонтних кампаній на ХАЕС. До колективу ремонтників його зараховано у 1993 році. Перед цим трудився у підрядній організації. Роботу на дільниці з ремонту та технічного обслуговування трубопроводів, арматури та посудин Олександр Веремійчук розпочав  слюсарем. Через два роки став майстром, з 1999 року обіймає  посаду начальника дільниці. Під час роботи в енергоремонтному підрозділі без відриву від виробництва здобув другу вищу освіту. Досвід Олександра Миколайовича завжди у пригоді під час кожної ремонтної кампанії.

Олександр Шустерук

На знімку: начальники дільниць Роман Мельник та Олександр Веремійчук обговорюють якість проведення ремонтів у турбінному відділенні. 

Фото  автора