На усіх фронтах наближаємо перемогу

51 мільйон 227 тисяч гривень – стільки коштів  атомники ХАЕС перерахували на підтримку Збройних Сил України

У важкий для України час кожен докладає свою частку зусиль у справу допомоги Збройним Силам України, окупованим загарбниками містам та людям, які перебувають на межі гуманітарної катастрофи.

Хмельницька АЕС гідно утримує свій енергетичний фронт, забезпечуючи країну світлом та теплом, у такий спосіб день за днем наближаючи довгоочікувану перемогу. Колектив станції працює на благо країни в інших напрямках, один з яких – активна підтримка наших хоробрих військових. За словами генерального директора ХАЕС   Андрія Козюри, у цей процес активно включився увесь колектив нетішинських атомників. Керівництвом станції було прийнято рішення, аби централізовано перераховувати кошти ЗСУ на єдиний фінансовий рахунок Нацбанку. На сайті установи щодня звітують про рух коштів, їх залишок, надходження та потребу не лише Збройним Силам України, але й іншим військовим формуванням, таким як Прикордонні війська, Національна гвардія, Національна поліція. Станом на 5 квітня колективом ХАЕС сумарно перераховано 51 мільйон 227 тисяч  211  гривень, і така допомога буде продовжуватися надалі.

Крім фінансів, Хмельницька АЕС допомагає і матеріальними ресурсами. На потреби ЗСУ та Нацгвардії було передано чотири одиниці власної техніки. Також атомники на базі транспортного цеху займаються ремонтом військової техніки, ведеться активна робота із забезпечення броньованим захистом та іншими технічними засобами силових підрозділів.

Ще одним напрямком активної роботи в тилу є відкриття логістичного центру Хмельницької АЕС, де активісти отримують, формують та відправляють гуманітарну допомогу в міста, які цього потребують. Силами адміністрації, профспілкової організації, зокрема її молодіжного крила, щодня кипить робота у центрі. Хлопці і дівчата сортують, пакують, обліковують сотні коробок із медикаментами, дитячим харчуванням, предметами особистої гігієни, продуктами та іншими необхідними речами у щоденному побуті. Завдяки НАЕК «Енергоатом»  налагоджена співпраця із деякими гуманітарними центрами, куди, зокрема Хмельницька АЕС, направляє транспорт, аби привезти вантажі до Нетішина.

– Нині ми зосередилися на допомозі містам-супутникам АЕС: Славутичу та Енергодару, – повідомив Андрій Козюра, – а також співпрацюємо із іншими нетішинськими ініціативними групами, які відправляють гуманітарний вантаж у міста, що наразі перебувають у надзвичайно важких умовах.

Одним із наших партнерів є Львівський гуманітарний хаб: саме звідти прибуває найбільше вантажів, які Україні направляють друзі із Великобританії, Польщі, Литви, Італії, ОАЕ та інших країн світу. Ця підтримка – безцінна!

З свого боку, ми також збираємо кошти і централізовано закуповуємо продукти харчування тривалого терміну зберігання, серед них – крупи, макаронні вироби, тушонки, з яких формуємо пайки на фронт. 

Логістичне супроводження – теж за нами: усю допомогу, яку зібрали, власними силами відправляємо кінцевим адресатам. Сьогодні кожний, хто бажає, може долучитися до допомоги: і фінансово, і роботою у логістичному центрі. Адже, насправді, це колосальна допомога і підтримка один одного. Ми нині повинні на кожному із фронтів наближати нашу перемогу!

Тетяна Степанюк