Позмагатись все ж таки вдалося

На водосховищі електростанції в районі річки Гнилий Ріг відбулися змагання зі спортивної риболовлі за допомогою «мормишки» на Кубок «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Серед наших рибалок-аматорів склались хороші традиції кожної зими виходити на кригу, щоб продемонструвати свою майстерність у володінні методами ловлі хижої риби за допомогою «мормишки». Трапляється, що такі змагання  залежать від погодних умов, де найважливішою є  товщина криги. Саме ця обставина внесла корективи у часі проведення чергового змагання. Ми  дочекалися, коли нічні низькі температури покращать якість льоду. Контрольні заміри показали, що змагатися можна безпечно.

Коли учасники спортивної риболовлі прибули на місце спортивної риболовлі, то вже вкотре почули настанови із безпечного поводження на кризі. Потім рибалок  ознайомили із правилами змагань, якими було передбачено  провести  два тури тривалістю півтори години кожен.

Перша половина змагань засвідчила, що конкуренція між учасниками все ж таки буде присутня, бо практично всі були з уловами. За підсумками першого туру гарні результати продемонстрували Олександр Поліщук, Олександр Савченко, Юрій Давиденко.

Хід другого туру засвідчив, що майстерність присутня саме у досвідчених рибалок. Знову хороші улови в доробку Юрія Давиденка, Олександра Поліщука. До  когорти вправних приєднався і Микола Січкарук.

За підсумками змагань, які проводились за сучасною бальною системою, перше місце посів Олександр Поліщук, друге – у Юрія Давиденка, третім виявився Олександр Савченко. Вони одержали кубки, медалі, грамоти. За волю до перемоги був відзначений і Микола Січкарук.

Сергій Онищук, голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС»