На Хмельницькій АЕС побували представники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), зокрема фахівці з екологічного та соці­ального департаментів ЄБРР Луїс Борго та Роберт Адамчик.

Головна мета візиту - вивчення передумов  фінансування проекту Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки українських АЕС («КзПБ»). Фахівці банку вивчали діяльність  станції у сферах охорони навколишнього середовища, здоров’я та безпеки життєдіяльності, з метою отримання відповідей  щодо підходів НАЕК «Енергоатом» до управління питаннями охорони навколишнього середовища, зрозуміти, яким чином станція здійснює взаємодію зацікавлених сторін з місцевим населенням, як впроваджувався міжнародний стандарт ISO 14001.

Відтак Луїс Борго та Роберт Адамчик разом з представниками НАЕК «Енергоатом», фахівцями станції оглянули територію станції, побували у машинному залі енергоблока №2, на блочному щиті управління, у різних підрозділах. Коментарі надавали заступник головного інженера з технологій та інжинірингу Олег Хатьомкін, фахівці ЦТАВ, ЦНВУ та Служби головного технолога. Відбулось конструктивне обговорення природоохоронних питань  за участю ЗГДКБ Олега Рахлінського, представників відділів охорони здоров’я, охорони навколишнього природного  середовища, охорони праці, соціального розвитку.

Власна інформація

Фото  Валерія  Валуєва