Надійна особистість

Трудовий стаж начальника лабораторії неруйнуючих методів контролю відділу контролю металів Юрія Петровича Демчука сягнув 35-ліття. Ветераном прийнято рішення піти на заслужений відпочинок. Перед ним відкриваються нові обрії, які дозволяють окре­слити нові завдання, втілити заповітні задуми, на які раніше не вистачало часу.

Характер у Юрія Петровича «твердий, нордичний», адже гартувався у колективі моряків Північного флоту. Суворий клімат Баренцового моря не зміг охолодити його серце – у далекому Петрозаводську від зустрів свою долю, і з дружиною Тамарою Віталіївною чет­верте десятиліття відміряють щасли­вий спільний шлях. Зростили двох доньок, радіють зростанню двох онуків і красуні онучки.

У Петрозаводську молодий моряк здобув кваліфікацію технолога зварювального виробництва на базі місцевого машинобудівного технікуму.  Знання і юнацький  ентузіазм пригодились на будівництві Хмельницької АЕС: захотілось молодій родині поближче до рідних місць, адже мала батьківщина Юрія Петровича – село Деркачі на Старокостянтинівщині. Привабило, що у Нетішині вигинається поміж низини тихоплинна Горинь, як у рідному селі річка Іква. На будівництві і став зростати фахово.

Кар’єрне сходження розпочав з посади дефектоскопіста 4-го розряду. Згодом перспективного контролера металу вже знали як майстра, а з 2011 року Юрій Петрович обіймав посаду начальника лабораторії неруйнівних методів контролю відділу контролю металів. Неодноразово підвищував кваліфікацію. Взагалі процес підвищення кваліфікації працівників постійний.

Діяльність відділу контролю металів перевіряється і оцінюється під час проведення на Хмельницькій АЕС місій OSART, партнерських перевірок ВАО АЕС та інспекційних перевірок Держатомрегулювання України.  Тут працюють справжні професіонали, які пройшли належну підготовку та отримали багатий практичний досвід з контролю стану металу на етапах спорудження та експлуатації АЕС.

Юрій Петрович атестований у Головній атестаційній комісії як член комісії ВП ХАЕС по атестації контролерів. За роки праці у відділі «назбирав» колекцію нагород різних рівнів: Почесні грамоти та подяки ВП ХАЕС, його портрет чільне місце на Дошці Пошани підприємства, в активі Почесна грамота Міністерства енергетики України, на­грудні знаки: «Почесний працівник ВП ХАЕС», «Відмінник атомної енергетики»,  «Почесний працівник атомної енер­гетики».

Маємо сподівання, що у власній оселі, спорудженій своїми руками, його рідні завжди відчуватимуть сімейне тепло і затишок.

Колектив ВКМ