Рекорди бувають різними. Найбільше їх встановлюється у спорті. Як показує життєвий досвід, дивувати громадськість можна й певними досягненнями у соціально-культурній сфері.

Демонстрацію неспортивних досягнень активно пропагує Книга рекордів Гіннесса, яка має розгалужену світову структуру із представництвами у різних державах. А є й суто національні проекти, приміром - Книга рекордів України. До речі, місто Нетішин вже у ній фігурує, бо два роки тому саме тут з нагоди Дня Незалежності України розмінними монетами був викладений найбільший державний символ – герб, довжина якого склала вісім метрів із загальною кількістю металевих грошей – майже 25 тисяч штук.

У нашого міста та його найбільшого підприємства – ХАЕС – є можливість продемонструвати всьому світові найбільший автограф.

А тепер більш конкретніше про проект «Найдовший автограф у світі». На аркуші паперу формату «А4» у горизонтальній площині на всю довжину сторінки за допомогою фломастера, маркера або авторучки кожним працівником ХАЕС ставиться особистий підпис. Потім всі аркуші будуть склеєні в єдину стрічку, яка, за попередніми підрахунками, складатиме майже півтора кілометра (враховано весь персонал ХАЕС).

Найдовший автограф у світі буде презентовано (орієнтовно у жовтні цього року) для представників національного проекту Книга рекордів України, гостей ХАЕС, представників всеукраїнських та регіональних періодичних видань, телебачення та радіо. Його зможе побачити кожен житель Нетішина.

Створення найдовшого автографа у світі символізуватиме монолітність колективу ХАЕС, який успішно вирішує складні державні завдання із виробництва електроенергії і прагне ввести в експлуатацію третій та четвертий енергоблоки. Проведення акції неодмінно сприятиме підвищенню іміджу атомників на державному та світовому рівнях. До цієї благородної справи може долучитись кожен. Адже історію ХАЕС створюють його працівники.

Дехто із читачів може поцікавитись, а якою буде подальша доля найдовшого автографа. Він зберігатиметься у Нетішинському міському краєзнавчому музеї, як історична реліквія.

Тому прохання на аркуші паперу, крім автографа, вносити  коротенькі відомості про себе (прізвище, ініціали, підрозділ). Але, наголошую, вони не є обов’язковими.

Додаткову інформацію про організацію акції можна одержати у голів цехкомів та у редакції газети «Перспектива» за тел. 6-37-86.

Олександр Шустерук