Наші шаблістки зійшли на п’єдестал етапу Кубка світу з фехтування в Лондоні

У командному турнірі збірна України у складі олімпійських чемпіонок Ольги Харлан, Олени Хомрової, Ольги Жовнір і Галини Пундик, взявши верх по черзі над суперницями з Гонконгу (45:19), Республіки Корея (45:41) і Китаю (45:39), в фіналі всього одним ударом поступилися росіянкам (44:45) і завоювали «срібло».

Бронзовим призером індивідуального турніру стала Ольга Харлан. Спортсменка з Миколаєва у півфіналі з мінімальним рахунком (14:15) програла чемпіонці світу росіянці Софії Великій, яка, в свою чергу, у вирішальному поєдинку поступилася гречанці Василики Вугіоке (13:15). Нагадаємо, що на попередньому етапі Кубка світу у французькому Орлеані нетішинка Ольга Жовнір стала бронзовим призером.

 

Васильчук знову з бронзою

Напередодні чемпіонату України, який відбудеться цими вихідними, кращі вихованці секції самбо КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС спробували свої сили на етапі Кубка світу в Мінську. Минулоріч Іван Васильчук тріумфував на цих змаганнях.

Цього року вершина не піддалась спортсмену, однак «бронза» в скарбничці нетішинця.  Інший провідний атлет Дмитро Бабійчук до медалі не «доборовся».

Ще два молодих самбісти з секції заслуженого тренера України Г.Горохова  В.Гонгало та С.Гончарук отримали безцінний досвід участі у змаганнях такого рангу. 

 

Волейбол

Відбулись змагання з волейболу в залік XII Спартакіади Хмельницької АЕС. Напружені баталії під сіткою завершились перемогою волейболістів енергоремонтного підрозділу. В трійку призерів увійшли спортивні дружини турбінного цеху та об’єднаної команди електроцеху+ЗДПО. За ними розташувались збірні НТЦ+РЦ, ЦТАВ + Управління, ГТЦ+КГ+В/Ч, ТрЦ+УВТК та збірна відділів. Дискваліфіковано за неявку команду ЦДПРВ+ЦРБ.

Символічна команда кращих гравців виглядає наступним чином: Андрій Олеандр (ТЦ), Олександр Галенд (ЕЦ), Андрій Орловський, Іван Маркевич та Ігор Нікітчук – всі ЕРП.

Сергій Кузмінчук,    інструктор-методист спорткомплексу