Наставник

Заслужений тренер України, старший тренер національної збірної, старший тренер КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС Геннадій Васильович Горохов підійшов до урочистої дати – власного 50 річчя. А майже  двадцять п’ять років тому він набрав першу групу хлопчаків у секцію самбо. Тоді майстра спорту СРСР Г.Горохова звабив у Нетішин друг Є.Стасюк можливістю  реалізуватись в якості тренера. І молодий спортсмен завзято взявся за справу. Та так завзято, що слава про секцію боротьби самбо з Нетішина прокотилась не лише Україною, але й десятками країн на різних континентах.

Греція, Франція, Югославія, Литва, Чехія, Молдова, Росія, Сербія, Болгарія, Білорусія, Литва... Арени цих та багатьох інших країн пам’ятають нині заслужених май­стрів спорту дворазового  чемпіона світу з бойового самбо Юрія Пилипчука, чемпіона світу Івана Васильчука, володаря Кубка світу Руслана Задворного, багаторазового призера чемпіонатів світу та Європи Дмитра Бабійчука, майстрів спорту міжнародного класу Сергія Оніщука, Ігоря Музики.

Понад 25  майстрів спорту (по одному на рік роботи) підготував  Геннадій Васильович, ряд  спорт­с­менів  має майстерські нормативи з дзю­до і  джиу-джитсу.

Слово Неті­шин почали з пев­ною повагою промовляти ще 1994 року. Тоді вперше Руслан Задворний, а згодом  Роман Шашков, Сергій  Онищук,  Костянтин Врачов відзначились на європейських і  світових  форумах. Вони прокладали дорогу у великий спорт плеяді нетішинців. Хлопці свято вірили тренеру, бо він все робив в ім’я самбо, для блага юних вихованців «школи Горохова», як між собою величають секцію спортсмени. І сьогодні юнь заглядає тренеру в очі, аби побачити в них свої майбутні успіхи, збагнути силу і впевненість наставника, який вивів у майстри і просто в люди сотні хлопчаків.

До ювілею тренер підійшов з новими сподіваннями, серед яких найзаповітніша – аби самбо отримало статус олімпійського виду спорту. А вже за підготовкою знаних спорсменів справа не стане. Нині в збірній країни три вихованці Г.Горохова, ряд кандидатів і «резервістів» з секції самбо ППО ХАЕС.

Щиросердечно вітаємо ювіляра! До слів побажань здоров’я і душевного благополуччя слова вдячності і поваги додають колеги та вихованці різних поколінь, батьки хлопчаків, які під орудою тренера ставали міцнішими і вихованішими. Успіхів вам, тренере!

Віктор Гусаров

 На знімку: Г.Горохов з вихованцями