Наставник юних футболістів став заслуженим

14 серпня в Києві у Міністерстві молоді та спорту наставнику  юних футболістів КДЮСШ ППО ХАЕС Володимиру Ярославовичу Возь­ному було вручено посвідчення «Заслуженого тренера України». Це результат роботи тренера, який стояв біля витоків спортивної звитяги чемпіона світу 2019 року серед юнаків U-20 Олексія Хахльова.  Олексій прекрасно відіграв чемпіо­нат світу у Польщі і у складі української збірної здобув золоті медалі.

Володимир Возьний був першим тренером Олексія Хахльова, коли той ще хлопчиною навчався у Нетішинській ЗОШ №2. Він навчав  його футбольним премудростям, координував тренувальний процес, відслідковував фізичні кондиції. Головне – прищеплював у хлопця любов до гри. Володимир став другим тренером секції футболу КДЮСШ ППО ХАЕС, що підготував провідного спортсмена країни. Зокрем­а Володимир Моцюк був наставни­ком фіналіста Ліги Європи УЄФА, володаря Суперкубка Украї­ни у складі київського «Динамо» Валерія Федорчука. Сподіваємось, і у О.Хахльова попереду нові спортивні вершини.

Володимир Вольний на­ро­дився­ і виріс на Львів­щи­ні. Саме у місті Лева юнак закінчив Державний інститут фіз­­культури і там же розпочав трудову діяль­ність. У 2004 році вчитель фізвиховання стає працівником ЗОШ №3 м.Неті­шин, а згодом переходить на роботу тренером з футболу у КДЮСШ. Тут він відчуває себе, як риба у воді. А юні футболісти залюбки виконують усі настанови тренера, бо Володимир так організовує тренува­льний та змагальний процеси, щоб гравці бажали­ якомога довше проводити часу на футбольному полі, доводили свою майстер­ність у боротьбі з суперниками.

Заняття з юними футболістами він насичує масою технічних при­йомів, що практикуються у сучасному футболі. «Намагаюсь виховати у юної зміни такі якості, як футбольне мислення, взаєморозуміння, професійне ставлення до справи,- відзначає тренер».

Тренер практикує  участь своїх вихованців у турнірах, що проводяться  у Прибалтиці, Польщі, Франції, Болгарії. Вихованці В.Возьного привозили золоті нагороди з міжнародного турніру в Болгарії, «Ліги націй» 2015 року, який проходив у Франції.

Він вже має ким гордитись і на кого рівняти початківців. Зокрема Вадим Лавриненко захищав кольо­ри  київської «Оболоні», Михайло­ Толстяк –  польського клубу «Голубий Старгард», Богдан Покойовий - першолігового «Арсеналу» м. Київ, Антон Коберник - Володимир-Воли­нської «Вік­торії», Михайло Омельчук –  «Волині» (Луцьк).  В аматор­ських колективах грають Сергій Загривни­й, Владислав Процюк, Влад Клюс. В футбольній академії «Карпат»  підвищують май­стер­ність  Андрій Дацюк та Василь Шомко. Заявили про себе Дмитро Мандрійчук, Артем­ Цевух, Максим Кравчук, Вадим Тарнавський, Владі­слав Косік, Ілля Бортник, Даніїл та Андрій Мирончу­ки, Олексій Кравчук, Роман  Отовчиць…

Нині його команда «КДЮСШ-Еліта-Буд» бере участь у дитячо-юнацькій футбольній лізі U-17 у 5 групі і виступає досить успішно.

Володимир Ярославович – голова профспілкової організації КДЮСШ, представник у асоціації футболу України щодо проведення зарубіжних турнірів за участі нетішинської малечі та юних футбольних команд регіону.

Петро Шелепало, член НСЖУ