ВМІННЯ БУТИ СЕРЕД ЛЮДЕЙ

Фахівець профкому ВП ХАЕС Наталія Карпова займається веденням документації. У її функції входить реєстрація заяв, підготовка листів, звернень, протоколів засідань тощо. За десять років роботи на цій посаді вона добре обізнана із проблемами та запитами працівників підрозділів електростанції. Часто трапляється, що й дасть корисну пораду, як краще підійти до вирішення того чи іншого питання. Члени профспілкової організації вже давно звернули увагу на привітність Наталії. Така її риса є природною і не залежить від настрою чи виробничої зайнятості. Для відвідувачів профкому вона не скупиться і на посмішку, бо розуміє, що позитивні емоції допомагають  людям легше пережити певні невдачі чи прикрощі.

Для відповідальної роботи у профкомі важливо мати і почуття гумору, що також притаманне  Наталії Карповій.

- Мені з дитинства запам’яталось прислів’я: «Що посієш – те й пожнеш»,- розповідає Наталія,- тому, вважаю, що завжди треба робити добро, вміти співчувати і пройматись любовю до ближнього. А все починається із щирої посмішки. Якось в Інтернеті прочитала, що багато супермаркетів не беруть на роботу працівників, які не мають веселої вдачі.

Життя Наталії не обмежується лише роботою. У неї багато друзів та знайомих, які також оптимістично дивляться на світ. Не випадково вона знайшла однодумців в команді КВК «Герц», в якій беруть участь працівники електростанції. Їх цікаві сатирично-гумористичні номери неодноразово бачили не тільки жителі Нетішина, а й інших міст-супутників АЕС. Вона охоче відвідує репетиції клубу, де також відточують майстерність в жартах працівники ХАЕС Катерина Клєпова, Олена Бузовська, Олександр Басюк.

Наталія Карпова любить всі пори року, але найбільше чекає зиму, коли випадає нагода потрапити у карпатську Буковель і стати на гірські лижі. Їй подобається швидкісний спуск. Тут вона вже не дилетант і на засніжених схилах почуває себе впевнено.

Через постійну зайня­тість Наталії Петрівні не часто вдається присвятити себе створенню на кухні кулі­нарних шедеврів, але рідні та знайомі добре обі­знані з її смачними салатами. Саме створення цієї страви, за словами господині, постійно вимагає фантазії та експериментів. Вона також володіє багатьма рецептами приготування свіжої риби. Тут, як мовиться, саме життя примусило, бо тато Петро Степанович, який працює начальником відділу управління майном, зарекомендував себе затятим риболовом і без риби, як правило, додому не повертається. Його колеги жартують, що сама фамілія Карпов змушує тримати марку.

Крім виробничих і домашніх обов’язків, Наталя Карпова знаходить час для виховання донечки Даринки. Мама мріє, що й доня, коли підросте, буде жвавою та оригінальною.

Олександр Шустерук

Фото автора