Не змінює традицій «Перспектива»

Футзальний турнір на призи  газе­ти «Перспектива» перетнув чвертьвікову відмітку. Двадцять шостий рік поспіль у  січневі-лютневі дні у спорткомплексі «Енергетик» тривають яскраві баталії любителів надзвичайно динамічної гри. Команди різного рівня підготовки, але об’єд­нані жагою боротьби, проводять двобої, аби виявити переможця, порадувати прихильників футзалу пристрасними матчами. Завдяки грамотним діям головного судді турніру Ігоря Лихвара, його помічників нетривалий, але захоплюючий турнір залишився у пам’яті численних уболівальників та й гравців команд. Вісім дружин  змагались за призи турніру, демонструючи комбі­наційну гру, філігранні паси, яскра­ві комбінації і високу індивідуальну майстерність. На попередньому етапі команда ЕРП унічию зіграла із збірною ЦТАВ+Управління – 4:4. Турбіністи мінімально поступились суперникам із об’єднаної дружини ГТЦ+КГ+в/ч – 3:4. Команда ТрЦ+ ЦДПРВ+ЦРБ обіграла  з рахунком 5:2 команду ЦТАВ+Управління. Остання команда із рахунком 2:2 зіграла із футзалістами НТЦ+РЦ+ ЗОП. ЕРПівці не залишили означеній вище команді жодного шансу на виграш – 12:2.  З великим рахунком -10:1 команда ГТЦ+КГ+в/ч обі­грала Збірну відділів.  Збірна відділів поступилась також турбіністам -2:3. ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ обіграла команду НТЦ+РЦ+ЗОП з рахунком 5:1. Відтак і з сімома очками до півфіналу вийшла команда ЕРП, шість очок набрали збірні ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ та ГТЦ+КГ+в/ч і з трьома очками у півфінал вийшли турбіністи.

Ігри були напруженими і видовищними. Лідери – ЕРП - здолали турбіністів з рахунком 2:0, а гідротехніки вкупі з комунальниками та військовими «знищили» своїх суперників -8:1. Відтак за третє місце  боро­лись турбіністи та ТрЦ+ЦДПРВ+ЦРБ. За «радіаційників» грали О.Корнійчук, О.Зінчук, Р.Мартиненко, Р.Хвалько, А. Мандрійчук, М.Кузьмінчук та В.Шпарук. Турбіністи виставили П.Міщеню, І.Бортника, О.Пилипчука, В.Московця, Р.Будяківського, М.Сучка, Р.Беновця та В.Похилюка.

Хід гри давав підстави думати, що можливо справа дійде до післяматчевих пенальті. Проте у заключній частині перевага турбіністів була відчутнішою. Вони виграли бронзові нагороди із рахунком 3:1. Голи забивали М.Сучок – двічі та В.Похилюк, у суперників відзначився Р.Мартиненко.

Фінал між давніми суперниками також очікувався гострим та бойовим. У ремонтників заявились Максим Юрчук, Євген Царук, Юрій Стасюк, Дмитро Мартиненко, Олександр Чутченко, Дмитро Сторожук, Михайло Федорчук, Олександр Кравчук та Олександр Лук’яновець. Суперники також виставили кращих гравців – Віктора  Каращенка, Миколу Пере­лигіна, Бориса Шев­чука, Сергія Третяка, Андрія Новіцького, Михайла Зе­ленец­ького, Павла Бречка, Дмитра Монаха, Сергія Яковчука та Василя Новіцького­.

Протягом усіх залікових хвилин на паркеті спорткомплексу точилась безкомпромісна азартна гра. Комбіна­ційні злаго­джені дії продемонстрували О.Чутченко, Є. Царук та Ю.Стасюк у ер­пів­ців, Віктор Каращенко з гідроцеху фінтив на половині суперника і у власній зоні, намагався бути на всіх напрямках атак. Ремонтники діяли більш злагоджено і командно. Від­так за­служено перемогли – 5:1. Є.Царук та О.Чутченко забили по два м’ячі, Ю.Стасюк – один. У комунальників відзначився голом Д.Монах.

Отже підсумки наступні: турбі­ністи – бронзові призери, команда ГТЦ+ КГ+в/ч відзначена срібними медалями, а ремонтники – золотими.

Призи та кубки і медалі вручали: головний редактор газети «Перспектива» В.Гусаров, директор спорт­комплексу «Енергетик» заслужений працівник фізичної культури та спорту С.Балаян, головний суддя змагань Ігор Лихвар.

Кращим гравцям турніру були вручені книги «Хмельницька АЕС – 30 років надійної експлуатації». Зокрема за найшвидший гол турніру приз вручено Михайла Зелене­цького із військової частини. Кращим воротарем турніру визнано Олександра Корнійчука з ТрЦ. Кращий захисник – Юрій Стасюк з ЕРП. Ще один ремонтник Олександр Чутченко забив найбільше м’ячів у ворота суперників і відзначений як бомбардир турніру. А приз глядацьких симпатій отримав Віктор Каращенко з ГТЦ.

Турнір завершено. Попереду XXVII змагальний цикл.

 Петро Шелепало

Фото автора