Нетішинські шаблісти від малого до великого виборюють медалі

На чемпіонаті Європи з фехтування, який проходив у хорватському місті Пореч, нетішинська шаблі­стка Аліна Комащук виграла  срібну медаль у командному виді змагань.

Юніорська збірна шаблісток України, у яку входить Аліна Комащук, у чвертьфіналі була сильнішою за німкень (45:36), а у півфіналі – за угорок (45:32). На жаль, у вирішальному поєдинку росіянки зуміли зламати непоступливих українок і виграти першість Європи – 45:37.

Аліна Комащук виборола також бронзову медаль серед юніорів. Нетішинка у кваліфікації здобула п’ять перемог: над болгаркою Марією Петковою, угоркою Лукою Лащло, росіянкою Яною Єгорян, німкенею Анею Мущ та Еліскою Дасковою з Чехії і програла лише полячці Кінгі Дроздз.

У 1/8 фіналу Аліна знову перемогла Аню Мущ (15:7), а у чвертьфі­налі склала зброю перед українкою Белінь Боулей з Франції (15:14). А от у півфіналі вдруге здолати ро­-сі­янку Яну Єгорян подолянка не змогла – 12:15.

Ще один нетішинець Віктор Тарикін виграв командну бронзову медаль серед кадетів. На шляху до призового п’єдесталу українці були сильнішими за команди Туреччини (45:31) та Німеччини (45:38). Але у півфіналі поступилися італійцям лише двома уколами (43:45), які у підсумку і стали чемпіонами Європи. У дуелі ж за бронзову медаль Україна виграла у Росії із рахунком 45:42. На жаль, в індивідуальному виді змагань Віктор Тарикін продемонстрував гірший результат. У кваліфікації він переміг румуна Каталіна Думітру та португальця Нуно Естевеса, але поступився росіянину Іллі Андрєєву, поляку Кевіну Чорчовські та швейцарцю Ліонелю Десарцену. Дві перемоги дозволили подолянину пройти в «олімпійку», але у першому ж поєдинку він зазнав невдачі від німця Едуарда Герта (12:15) і у підсумку фінішував 39-им.

Ще наші дві шаблістки Ірина Щукла та Марія Цимбота стали                          20-ю та 26-ю, відповідно. У квалі­фі­кації обидві подолянки виграли по три поєдинки. Але далі 1/16 фіналу пройти вони не зуміли. У командному ж виді змагань Україна фінішувала шостою.

В цей же час на етапі Кубка світу серед дорослих в Анталії українські шаблісти в командному заліку також, як і молодші колеги, вибороли бронзу. Наша команда у знаному  «олімпійському» складі - Ольга Харлан, Олена Хомровая та нетішинки Галина Пундик і Оксана Жовнір, - у півфіналі поступились збірній США, а за третє місце виграли у азербайджанок (45:28). Водночас спортсменка з Миколаєва Ольга Харлан принесла команді золото у індивідуальному заліку. В турнірі брали участь 128 спортсменів з 35  країн світу.  Варто нагадати, що на початку березня Ольга Жовнір та Галина Пундик в складі збірної України зайняли друге місце на етапі Кубка світу в Лондоні.

 Власна інформація