Втретє у Нетішині проводився відкритий чемпіонат міста з футболу серед юнаків 2005 року народження на призи Андрія Піщевського. Вихованець місцевої КДЮСШ свого часу займався у Леоніда Коробчука і відзначався неабияким хистом, грає нині у чемпіонаті Польщі та веде будівельний бізнес.

Участь у цьогорічному турнірі взяли команди з України, Болгарії, Польщі та Білорусії, -усього десять команд: «Свиленград» (Болгарія), «Речиця» (Білорусь), ДЮСШ – 1 (Бобровице Чернігівської обл.), «Тайм» (Ковель, Волинська обл.), «Мал» (Коростень, Житомирська обл.), ДЮСШ з Тернополя, Старокостянтинова на Хмельниччині та Смиги на Рівненщині, «Полісся (м. Житомир) і нетішинська команда на чолі з Леонідом Коробчуком. Саме вихованці нашого тренера виграли усі поєдинки у своїй підгрупі – 5:0 у «Свиленграда», 4:0 у ДЮСШ з Бобровице та ковельського «Тайма» і 2:1 у ДЮСШ Смиги. У фіналі з сухим рахунком 2:0 нетішинці обіграли команду «Мал», поклавши у скарбничку нагород золоті медалі переможців, Кубок, дипломи, м’ячі тощо. Серед кращих гравців турніру нетішинці Костянтин Муромський і Назар Пономаренко (кращий захисник і кращий гравець). Юнаки з Коростеня вибороли срібні нагороди, а у матчі за третє місце ДЮСШ м. Смига здолала ДЮСШ із Старокостянтинова.

У організації турніру велика заслуга адміністрації ХАЕС та профкому станції (Микола Панащенко, Михайло Гук), спортивних функціонерів Станіслава Балаяна, Віталія Карпюка, Валерія Кравчука, Галини Бабаєвої, Василя Базана. Значний внесок у справу голови Нетішинської федерації футболу Сергія Галамаги.

Учасники змагань були забезпечені гарним проживанням, ситим харчуванням, тренувальною базою, чесним суддівством, чудовим ігровим полем. Кращі гравці отримали з рук Піщевського солодощі, спортивне обладнання тощо. Віриться, що з гравців команди-переможниці, за яку грали Влад Мамчур, Назар Хандрук, Назар Пономаренко, Костянтин Муромський, Артем Коцюба, Данило Тетерук, Кіріл Шумілін, Артур Блащук, Михайло Шуберчук, Антон Оліферук, виростуть майстри шкіряного м’яча, що прославлять Нетішин на кращих спортивних аренах світу.

Петро Шелепало, член НСЖУ

На знімках: А.Піщевський спостерігає за діями юних футболістів; м’яч у грі

Фото Віктора Гусарова