Шаблі до бою!

Нетішинка Аліна Комащук завершила виступ на Кубку світу в Орлеані на 13 місці.

Наша землячка виграла п’ять поєдинків з шести в груповому раунді і почала виступ в турі прямого вибування відразу в 1/32 фіналу. Спочатку Кома­щук обіграла росіянку Світлану Корміліцину з рахунком 15:10, а після потрапила на лідера збірної України Ольгу Харлан. У напруженій боротьбі 24-річна Комащук вперше в кар’єрі здобула перемогу над титулованою Харлан на міжнародній арені, завершивши бій з рахунком 15:14 на свою користь.

На жаль, на наступній стадії турніру українська шаблістка не впоралася з італійкою Б’янкою Паску, програвши 10:15 і завершила виступ на 13-й позиції.  Відзначимо, що в тур прямого вибування також зумі­ла пробитися Ольга Жовнір, однак наша шаблістка склала зброю в 1/32 фіналу, не впоравшись з кривдниц­ею Комащук – 10:15.

А на п’єдестал пошани в індивідуальному турнірі піднялися іта­лійки Роселла Грегоріо («золото»), Лорета Гулотта («срібло»), француженка Манон Брюне та румунка Б’янка Паску (обидві – «бронза»).

У командному турнірі українки посіли п’яте місце. Після перемоги над шаблістками з Гонконгу (45:27) Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Прокуда та Діана Залевська у напруженому чвертьфіналі поступилися одним ударом майбутнім переможницям росіянкам (44:45). У турнірі за 5-е – 8-е місця збірна України по черзі обіграла команди Угорщини (45:40) та США (45:40).