НЕТІШИНКИ ВИПЕРЕДЖАЮТЬ ВСІХ

Представники Хмельницької АЕС взяли участь у веломарафоні України «100 ВЕЛОwatt», що відбувся 12 вересня на майданчику Рівненської АЕС та мав на меті привернути увагу до екологічності атомної енергетики.

Веломарафон протяжністю 100 км зібрав близько 160 велолюбителів різного віку з різних куточків країни. Серед учасників - представники всіх АЕС України, мешканці міста-супутника та працівники Рівненської АЕС та велолюбителі із 12 областей України.

Учасниця веломарафону Вікторія Васильєва, що працює інструктором навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС, перемогла у номінації «найшвидша велосипедистка Компанії» та зайняла друге місце в абсолютному заліку серед жінок, подолавши дистанцію у 100 км за 4:01:00. Працівниця цеху теплової автоматики та вимірювань ХАЕС Олександра Жебель посіла третю сходинку з часом 4:02:20, а переможницею відкритої першості стала рівнянка Ольга Віюк з часом 3:29:4.

«Нас зустріли, як рідних, оперативно видали пакети з реєстраційними номерами, поселили, нагодували. Розмітка на трасі, підтримка на пітстопах, вода, харчування, медичне обслуговування, техпідтримка - все на високому рівні! Місцеве населення виходить, посміха­ються, підбадьорюють, підказують, скільки кілометрів до фінішу, дітки протягують долоньки, обов`язково намагаючись плеснути чим дзвінкіше об мою відкриту для вітання долоню!!! Це неймовірно заряджає енергетикою та надає сил!, - розповіла Вікторія Васильєва, -  І ще я хочу подякувати своїй команді, це вони мене "виростили", це завдяки їм я долаю свої страхи та невпевненість, і своїй сім`ї за любов та підтримку!» У велозмаганнях Кращою командою серед підрозділів Енергоатома стала команда Южно-Української АЕС. Друге місце у цій номінації отримала збірна у складі Хмельницької, Запорізької АЕС та Дирекції Компанії. Бронзове звання у цій номінації здобула команда Рівненської АЕС.

Фінішували спортсмени на території реабілітаційно-оздоровчого комплексу РАЕС «Біле озеро», де завдяки чіповій системі Runstyle фіксувалися їхні результати. Усі призери велогонки отримали грошові винагороди, а також цінні подарунки від спонсорів змагань.