Нетішинські рибалки - чемпіони

Минулої неділі  у Житомирі на набережній річки Тетерів у Шодуарівському парку відбувся риболовний фестиваль «ZhytomyrFeederFest». Змагання проводились у командному заліку серед 15 команд із Києва, Вінниці, Хмельницького, Житомира... Кожну із них приставляли дві особи. До загального списку учасників були зараховані і нетішинці Володимир Єфремов та Олександр Власюк, які є членами «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

Фестиваль проводився протягом п’яти годин згідно із правилами проведення змагань зі спортивної ловлі риби фідером. Представники кожної із команд перебували у різних секторах, які ретельно контролювались суддівською колегією.

Після старту змагань, через п’ятнадцять хвилин кінчик фідерної вудки Володимира Єрефремова зреагував на клювання риби. Нашому земляку вдалося  стати володарем першого улову – ляща вагою понад один кілограм. Через дві години рибина опинилась і у садку Олександра Власюка. Вдалими «трофеями» відзначились й суперники нашої команди.

Згодом, після офіційного оголошення закінчення змагань, суддівська колегія ретельно проаналізувала перебіг та результати змагань, які фіксувались за сучасною бальною системою, прийнятою для проведення різних видів риболовлі. В  результаті переможцями визнано команду спортсменів-рибалок з Нетішина у складі Володимира Єфремова та Олександра Власюка. Їм дістався головний Кубок фестивалю  «Zhytomyr Feeder Fest», медалі та призи.

- Кожна перемога наших рибалок стає знаковою подією, - коментує голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук. - Вона засвідчує, що багаторічна практика проведення місцевих змагань зі спортивної риболовлі приносить  свої плоди. Володимир Єфремов та Олександр Власюк є активними пропагандистами змістовного відпочинку атомників на спортивній риболовлі, яку організовують різні організації на теренах нашої держави. 2017 року представники Хмельницької АЕС взяли участь у VI Спартакіаді працівників морського транспорту України зі спортивної риболовлі, яка відбулася у гирлі Дніпра на території бази дитячого оздоровчого табору «Фрегат» села Кізомис Білозерського району Херсонської області. Дебют виявився вдалим - нетішинці вибороли перше загальнокомандне місце. Серед них був і Володимир Єфремов. А через рік це досягнення вдалося знову повторити. Немає сумніву, що чергові рибальські тріумфи наших земляків не забаряться. До речі, за постійні досягнення у спортивних змаганнях зі спортивної риболовлі до складу команди Хмельницької АЕС, яка цьогоріч планує втретє виступити на турнірі рибалок серед представників профспілок річкового флоту на Херсонщині, зараховано і Олександра Власюка.

До міста енергетиків переможці фестивалю «Zhytomyr Feeder Fest» повернулись із масою позитивних емоцій. Володимир Єфремов особисто переконався, що природний регіон, який оточує Нетішин, є унікальним і екологічно чистим у порівняні із іншими територіями, де йому довелось брати участь у спортивних риболовлях. За чистоту довкілля треба постійно боротись.

Олександр Шустерук