Нетішинський Дід Мороз у Берездівській школі-інтернат

Новий рік постукав у двері  кожної оселі. Готуючись до нього всі чекали з нетерпінням, а раптом здійсниться потаємна мрія? А може, станеться диво, яке запам’ятається на все життя ? Люди стають дорослими, мрії теж «ростуть» разом з ними, але в глибині душі на диво сподівається кожен з нас. Чомусь, Новий рік - це таке свято, коли про дива згадують найчастіше.

Вихованці Берездівської допоміжної школи-інтернату у цьому сенсі нічим не відрізняються від інших дітей, ось тільки приводів сподіватися на здійснення мрій у них значно менше, ніж у інших дітей. Можливо, тому вони з нетерпінням очікують своїх шефів, які ніколи не приїздять до них з порожніми руками. Ось і цей Новий рік не став винятком: атомники були запрошені у Берездів на святкування Нового року.

Як годиться, їдучи у гості, приготували подарунки. Працівники ХАЕС зібрали для цього чималі кошти, а щоб було цікавіше вручати їх, - запросили «нетішинського Діда Мороза»  Миколу Пилиповича Хомича, колишнього працівника НТЦ, нині пенсіонера, актора театру «Маски».

Морозним ранком ми швиденько завантажили в мікроавтобус речі, забрали в міському Палаці культури  Діда Мороза і відразу взяли напрям  на Берездів.

Діти, як завжди, з нетерпінням очікували нашого приїзду, і попри те, що до них приїхали батьки, часто визирали на подвір'я «а чи ще не приїхали  шефи»?  Як тільки вони вгледіли, що мікроавтобус звернув на подвір'я школи,  юрбою висипали з теплого приміщення, щоб привітатися  з нами та допомогти розвантажити  речі.

Об 11-тій годині ведуча свята запросила всіх до актової зали. Воно розпочалося з веселої метушні, поступово переходячи до гарно спланованого заходу. Діти співали пісні, змагалися в численних конкурсах, танцювали, водили хороводи. На свято прийшли одразу два Діди Морози: місцевий вів новорічну програму, а «нашого Діда» дітлахи кружляли в хороводі навкруг ялинки, адже їм не часто випадає така можливість.

Свято вдалося. Щасливі діти загадували бажання на Новий 2012 рік – рік Дракона. І одне із таких нехитрих бажань виконав Дід Мороз з Хмельницької АЕС. Бажаючи дітям щастя, здоров'я, успіхів, він вручав кожному подарунок від шефів в коробці у формі усміхненого дракончика, а для школи подарував два мікрофони, адже багато вихованців закладу мріють про сцену і з натхненням займаються співами. А на завершення наш Дід передав для дітей мішок з горіхами, так би мовити «від нетішинських білочок».

Дітям для щастя треба небагато – трішечки уваги, трішечки тепла, трішечки чуйності та доброти. І вони розквітають у щасливих посмішках, їх голоси бринять дзвіночками, їх душі наповнюються світлом.

Комісія РДіШР та профком ХАЕС щиро вдячні всім, хто взяв активну участь у оголошеній свого часу безстроковій акції «Поділись теплом свого серця». Усім, хто допоміг створити свято для вихованців Березді­вської допоміжної школи-інтернату, а саме: працівникам КТВ (540 грн.), УВТК (1500 грн.), УКБ (480 грн.), електроцеху (200 грн.), ВТС (420 грн.), хімцеху (100 грн.), РЦ (100 грн.), навчально-тренувального центру (30 грн.), а також «білочці» з НТЦ за горіхи і Діду Морозу  Миколі Пилиповичу Хомичу.

Завдяки вам ми змогли подарувати дітям Новорічне свято та маємо змогу зробити подарунки і привітати з Різдвом Христовим не тільки дев’ятьох дітей-сиріт, які всі свята проведуть в інтернаті, а й мешканців Кривинського будинку-інтернату для інвалідів та  людей похилого віку.

Лідія Куртєва