Нетішин тримає марку

Спорткомплекс «Енергетик» ППО ХАЕС належить до тих фізкультурно-спортивних організацій, про які знають в усіх куточках України. Участь членів СК «Енергетик» у міських, обласних та республіканських змаганнях завжди супроводжується позитивним резонансом. Тут вже давно сповідують простий але ефективний принцип – «Масовість і результат».   Це сприяє повноцінному функціонуванню груп здоров’я та загально фізичної підготовки з таких видів спорту, як футзал, баскетбол, шахи та шашки, волейбол, настільний і великий теніс, плавання, пауерліфтинг, армспорт, бадмінтон, спортив­ні танці, плавання, легка атлетика, гандбол. Більше тисячі чоловік регулярно відвідують спор­тивні споруди СК аби отримати заряд бадьорості, покращити свою фізичну форму.

Кожен, хто потрапить у робочий кабінет начальника Спорткомплексу «Енергетик», Стані­слава Балаяна, звертає увагу на численні призи, завойовані працівниками та вихованцями закладу. За кожним з них – роки наполегливих тренувань та великого прагнення бути у спортивному авангарді. За 25 років діяльності цього спортивного закладу майстрами спорту міжнародного класу України стали 23 його вихованці, 4 працівники - заслуженими тренерами України.  Спортивними секціями опікуються кваліфі­ковані ін­структори – методисти з фізичної культури і спорту.  Серед кращих Аркадій Бух­тійчук, Микола Вагнер, Світлана Цимбота, Сергій Харченко, Юрій Тюпкін, Андрій Сломинський. Великий досвід роботи на фізкультурно-спортивній ниві мають керівники СК «Енергетик»- «Заслужений працівник фі­зич­ної культури і спорту України»  директор Станіслав Балаян та його заступник Віталій Карпюк. Як результат високої професійної майстерності, злагодженої роботи – призові місця нетішинців на обласних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Діяльність Спорткомлесу допомагає працівникам ХАЕС тримати хорошу спортивну форму, що має велике значення в повсякденній роботі. На спортивній базі закладу проводяться традиційні змагання в залік станційних Спартакіад. Кращі спортсмени захищають спортивну честь ХАЕС та міста у Спартакіадах фізкультурних організацій і підприємств Атом­профспілки. Три рази вони піднімались на найвищу сходинку п’єдесталу, тричі були другими, а чотири – третіми. Призові місця виборювались у Всеукраїнській Спартакіаді серед спортивних клубів та провідних колективів фізичної  культури промислових підприємств і організацій.

Професійний рівень тренерського складу підтверджується частими перемогами на міжнародному рівні з багатьох ви­дів спорту. Сьо­годні у вітчизняному спорті виділяється «нетішинська марка», рівень якої постійно зростає.

Наш кор.

Фото  автора  та  з  архіву  редакції