Доплив до медалі

Плаванння – один з тих видів спорту, що вимагають надзвичайних енергетичних затрат від атлета, гарної координації рухів і багато інших компонентів. Якщо вийти на рівень дорослого розряду можна, як мовиться, на фізичних даних, то вже вищі розрядні норми потребують посилених тренувань, вміння «відчувати  воду» тощо. На теоретичному рівні підкорювати водну доріжку не вдасться.

На Хмельниччині лише три криті басейни, один з яких в Нетішині. Звичайно, ніхто, як правило, з плавальних міст, таких як Харків, Запоріжжя, Донецьк, Київ, Полтава, Рівне не бере до уваги плавців Хмельниччини. Але останнім часом і вони змушені пильно приглядатись до суперників з цього краю. У Вищому училищі фізичної культури та спорту нині навчається нетішинка О.Поночевна, яка вже була чемпіонкою країни серед дівчат, є чемпіонкою міжнародного фестивалю «Юніор - Спорт АЕС» і наполегливо підступає до звання майстра спо­рту.

Нова зірка нетішинського плавання – Владислав Єфремов.  Нещодавно у Євпаторії відбувся чемпіонат України серед юніорів. Владислав на дистанції двісті метрів стилем батерфляй став сьомим, покращивши «домашній результат». А вже на дистанції 50 метрів він підтвердив розрядні секунди кандидата у майстри спорту та «доплив» до другого місця. На дистанції 100 метрів він знову в призерах. При цьому хлопець здолав хвилинний бар’єр (58,24) і лише секунди не вистачило йому до майстерського результату. За підсумками трьох дистанцій Владислав третій серед усіх учасників змагань. Звичайно, отримувати медаль від знаного майстра плавання С.Бреуса йому було надзвичайно приємно і почесно. Враховуючи, що хлопцеві лише 15 років і для такого виду, як батерфляй пот­рі­бні чолові­чі кондиції, слід чекати від нього просування уперед. В цьому впевнений тренер В.Єфремова Анатолій Олійник. «Ми розробляли тактику на подолання дистанцій, знаємо помилки, працюємо над технікою. Враховуючи, що басейн почав працювати півтора місяця тому, а ми до того ж займаємось не двічі на день, як це прийнято у спеціалізованих групах, результати будуть. Плануємо у лютому добитись ще більшого прогресу».

За словами тренера, коли Владислава ставили для запливу у групу кращих спортсменів, то дуже прискіпливо запитували, чи ті секунди, які вказані у протоколі досягнень спортсмена, відповідають дійсності. «Я дуже задоволений, що вихованець не знітився серед більш іменитих однолітків і дав справжній бій знаній школі Кожухів з Кривого Рогу, у якій підготовлено видатну спортсменку Я.Клочкову».