Новий навчальний розпочався

Літо промайнуло, як завжди, несподівано швидко. Календарна осінь розпочалася з свята, свята, яке приходить у кожний дім, незалежно від віку, професії і вподобань кожного з нас. Адже День знань – свято всеохоплююче, воно щемливе й дороге тим, хто вперше сідає за шкільну парту, тим, хто починає новий навчальний рік у студентській аудиторії чи на викладацькій ниві. Зрештою, всім без винятку, адже кожен з нас колись був школярем чи студентом.

Першовересневий день видався погожим, ранок гамірним від дитячого сміху і барвистим від розкішних букетів квітів, різнокольорових повітряних кульок, вишиванок. Шкільні подвір’я ожили й захвилювалися: радощі, обійми, спомини про літо, що минуло. Бо ж не всі перебували в місті на канікулах, не могли щоденно бачитися. І хоч сьогодні школярі завдяки сучасним  технологіям мають можливість обмінюватися новинами, живе спілкування все-таки важить більше. Отак за обміном враженнями непомітно збіг час до початку урочистої лінійки, на яку прийшло, окрім самих винуватців торжества, багато гостей. В загальноосвітню школу №4 на свято прийшли секретар міської ради Микола Степаненко, заступник генерального директора ВП ХАЕС з економіки і фінансів Альвіна Шестак, заступник голови правління ПАТ «УБ ХАЕС» Олександр Степанюк. Усі вони вітали учнів і вчителів з початком нового навчального року і зичили, щоб він був плідним на успіхи в освоєнні шкільних програм, творчі і спортивні досягнення. За освітою майбутнє, адже саме зі шкільної парти починається дорога у широкий світ, саме тут народжуються майбутні генії, шановані трудівники, успішні менеджери, талановиті майстри. Отож, завдання дорослих подбати про те, аби створити комфортні умови для організації повноцінного навчального процесу.

Суботнього дня, на який випало свято першого дзвоника, уроків не було – розпочалися вони тільки у понеділок. Отож, у День знань школярі мали можливість сповна обмінятися враженнями про канікулярні події, побувати в класах, де проходитиме навчання. Для першокласників це був день знайомств один з одним, зі своєю першою вчителькою.

У школі №4 цьогоріч три перших класи. Гордовито і радісно виходила малеча на свою першу урочисту шкільну лінійку, тримаючись за руку тих, кому перший дзвоник прозвучав востаннє – наступної весни вони стануть випускниками.

Перше вересня було багатим на привітання, напутні слова, подарунки і сюрпризи. Віриться, що для першокласників цей день буде пам’ятним і незабутнім.

Ольга Сокол

Фото Валерія Валуєва