Новорiчна  ялинка  iз  власними  витворами

Художник-оформлювач транспортного цеху Хмельницької АЕС Олена Канигіна належить до творчих та романтичних особисто­стей. У цьому давно переконались її друзі, знайомі, рідні. Варто жінці побувати у черговому туристичному поході у Карпатах - емоційних розповідей вистачить не на одну зустріч. Але «екстрим», як мовиться, буває не кожного дня. Тому у вільний від роботи час Олена присвячує захопленню виготовлення різних виробів із паперу.

Більше десяти років тому вона вперше спробувала себе у створенні малих макетів архітектурних споруд. Так  з’явились красиві будиночки з картону. Вони аж ніяк не примітивні. Майстриня чимало часу віддає оформленню їх інтер’єрів. Там є все – мініатюрні меблі та ужиткові речі. Навіть рухомі вікна та двері. Родзинкою є спеці­альна електрична ілюмінація. Відтак у витворах Олени Канигіної оживає казка.

Коли прийшов час подбати про прикрашання новорічної ялинки на території прохідної транспортного цеху, перед Оленою постала дилема – поступити традиційно і при­дбати іграшки у крамницях чи на ринку, або придумати щось оригінальне.

Кажуть, що напередодні Нового року творяться дива. Художниця відчула велике натхнення і завзято взялась за виготовлення ялинкових прикрас у вигляді різних новорічних казкових образів.

– Я сподівалась, що мене підтримають  колеги по цеху і принесуть також свої авторські роботи, - розповідає Олена, - але зголосилась лише одна людина – економіст планово-економічного управління Олена Трембовецька, яка й допомогла прикрасити ялинку. Загалом ми на новорічне дерево помістили майже вісім десятків прикрас.

Тепер кожен, хто проходить через прохідну транспортного цеху, милується ялинкою, аналогів прикрас якої не має у жодному підрозділі електростанції.

Олександр Шустерук

Фото автора