Новорічний експрес від шефів

Передноворічні та новорічні  свята давно стали символом добра  у гомінкому немилосердному світі. В ці дні кожна добросердечна людина може творити дива і робити знедолених людей щасливими. Один із передвісників і символів свят - Святий Миколай. Дітки чекають подарунків і вірять, що добро переможе зло.

А дітки наших підшефних закладів чекають подарунків від нас і знають, що вони про них не забудуть і обов’язково привезуть безліч святкових сюрпризів.

Щоб сподівання наших підопічних справдились, члени комісії профкому по роботі з дітьми і шефській роботі з повною машиною подарунків вирушили у поїздку по підшефних закладах.

Перша наша зупинка – Нетішинський центр соці­альної реабілітації дітей-інвалідів. 29 діток закладу отримали новорічні подаруночки від Святого Миколая, а також дидактичні матеріали для занять.

Привітавши малечу зі святом, ми вирушили до Кривинського будинку для престарілих громадян. Старенькі люди,  обділені здоров’ям,  в ці дні сподіваються на зцілення від хвороб і негараздів, тому нам особливо хотілося розрадити їх і зробити приємний сюрприз. Безліч необхідних речей та 33 солодкі подарунки отримали наші підопічні. Тож сподіваємось, ми подарували бабусям і дідусям в цей день святковий настрій!

А далі ми попрямували до Берездівської школи-інтернат, де нас особливо чекали вихованці і весь колектив закладу. Навіть святковий концерт для нас підготували. Там був і Святий Миколай, і янголи, і сніжинки. Проникливі дитячі пісні, віршики та таночки були подарунком вже для нас – шефів. В закладі на даний час перебуває 41 дитина. Кожній ми вручили новорічний подарунок, побажали бути здоровими і слухняними, щоб Святий Миколай завжди передавав їм свої подарунки. Дітки отримали в подарунок святкові костюми, сукні, взуття, відеомагнітофон та безліч необхідних речей. А щоб у школі завжди було тепло – заступник голови цехкому турбінного цеху Л.І.Дорошенко переда­ла директору закладу Г.В.Беренді зібрані персонало­м цеху кошти у сумі 3600 грн на ремонт котла.

І знову наш святковий експрес вирушив у дорогу.                 Ми намагались, щоб свято торкнулося кожного серця і щоб ніхто з малюків не залишився без подарунків.

Тепер вже ми попрямували до двох Острозьких шкіл-інтернатів, де дітки теж чекали на зустріч з нами. 105 вихованців школи-інтернат для дітей з вадами слуху і 111 діток школи-інтернат з вадами розвитку ми порадували новорічними солодощами. Сподіваємось, жодна дитина не була обділена нашою увагою в цей святковий і радісний день.

Передаємо щиру подяку від наших підшефних всім працівникам Хмельницької АЕС за зібрані кошти, подар­унки і речі побутового призначення. До нашої поїздки приєдналась член цехкому  НТЦ І.М.Гураль, яка передала підопічним речі, зібрані працівниками підрозділу.

Велика подяка підрозділам, що надали кошти для придбання святкових подарунків: ЦТАВ – 3366 грн, НТЦ – 1920 грн, КТВ – 1690 грн, УКБ – 950 грн, ЦДПРВ – 750 грн, ГТЦ – 500 грн, ХЦ – 300 грн, люди, які не побажали бути названими – 500 грн, скринька – 1380 грн – загалом було зібрано коштів у сумі 11356 грн.

Дякуємо також за надані речі Ю.Щербаню– НТЦ,  Е.Гомілко – ГТЦ, С.Кадирову – ЕРП, Ю.Мельничук, І.Рєчкіній, С.Кошенко – ХЦ та О.Мельничук – РЦ, Н.Буліч та Л.Малько  – пенсіонерам, В.Трифоновій – ЦТАВ, Л.Гуц – ЦГЗ, К.Кисельовій – ВК та іншим.

 Хочемо також щиро подякувати всім працівникам підшефних закладів за їх нелегку працю і відданість своїй справі. Це справжні аматори, чуйні люди. Низький уклін вам за ваше добре серце!

До речі, Острозькій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат (для дітей з вадами слуху) виповнюється 80 років із дня заснування! І, напевно, не випадково обидві Острозькі школи-інтернат розташовані поряд із святим храмом.

А 23 та 24 грудня діти працівників Хмельницької АЕС мали змогу відвідати святкові ранки, а також отримати задоволення від новорічної вистави, яку під­готував творчий колектив Будинку культури. Малеча водила хороводи кругом ялинки, хизувалась гарними костюмами, із задоволенням плескала в долоні казковим персонажам. Загалом мали змогу відвідати святкові ранки та вистави 1200 дітей працівників атомної станції.

І цією подією комісія ПК по роботі з дітьми і шефській роботі завершила щорічний цикл благодійних акцій для підшефних. Щиро віримо, що всі діти і всі старенькі отримали часточку тепла і турботи, яку члени комісії передали і подарували їм від вас, наші дорогі колеги!

Ми весь рік намагались дарувати нашим підопічним не тільки зібрані речі та кошти, але і своє тепло, увагу і співчуття, допомогти хоч якось прикрасити їх життя, вселити віру в те, що чужих проблем не буває і завжди поряд є люди, які прийдуть на допомогу і підтримають у важку хвилину.

В народі кажуть, що щасливі і ті, хто робить подарун­ки, і ті, хто їх приймає. Адже найвище щастя – це робити добро. Тож будьте всі щасливими, шановні колеги!

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПК по роботі з дітьми і шефській роботі