«Хрест Героя» – родині відважного захисника Вітчизни

У скорботному мартирологу  героїв, які віддали життя за незалежність України,  прізвище кавалера ордена «За мужність» ІІІ ступеня нетішинця Сергія Миколайовича Карпенка. Нині йому виповнилося б 42 роки. Сім років тому він пішов у безсмертя. Про патріота пам’ятають не лише у родині, але й побратими, земляки.

Під час відзначення Дня захисників і захисниць України вдові героя працівниці одного із підрозділів Хмельницької АЕС Наталії Карпенко вручили Орден «Хрест Героя». Генеральний директор станції Андрій Козюра та голова ППО ХАЕС Михайло Гук висловили слова поваги на адресу родини Карпенків, побажали здоров’я усім, хто був близьким відважному захиснику Вітчизни.

Орден «Хрест Героя» – відзнака Громадської Спілки «Всеукраїнське об’єднання «Ми Українці».  Вона створена з метою посмертного відзначення військовослужбовців, представників правоохоронних органів, добровольців, які загинули під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході нашої країни. Орден є індивідуальною відзнакою за захист України і самопожертву, незламність духу і жагу до перемоги, за особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Відзнака розроблена у співпраці з первинною профспілковою організацією ДП «НАЕК «Енергоатом». Символічно, що її вручення довірили профспілковому лідеру станції і керівнику ХАЕС.

Фото Євгена Цибульського