МОЛОДЬ БЕРЕ КРЕАТИВОМ ТА ЕНТУЗIАЗМОМ
Нинішнього тижня на Хмельницькій АЕС відбулося одразу три конференції, які підвели підсумки роботи колективу атомників.

Рада організації молоді ППО ХАЕС першою відзвітувала 15 лютого та розглянула ще низку поточних питань, винесених на засідання. Склад президії представили заступник генерального директора ХАЕС з персоналу Богдан Шмигельський, голова профспілкового комітету ХАЕС Михайло Гук, заступник голови Атомпрофспілки Павло Прудніков та голова організації молоді Атомпрофспілки Павло Олещук.

Насамперед, 46 делегатів заслухали звіт голови організації молоді Хмельницької АЕС Григорія Панасюка про роботу молодіжного крила первинної профспілкової організації ХАЕС, яка здійснювалася відповідно до затвердженого плану заходів на 2021 рік, починаючи із березня минулого року (власне тоді була обрана минулорічна рада). Активні молоді спеціалісти атомної електростанції свою діяльність проводили у виробничій та навчальній сферах, спортивному дозвіллі та іміджевих акціях, відпочинку та благодійній діяльності.

Зокрема, у вересні 2021 року було проведено конкурс наукових доповідей серед молодих працівників ВП ХАЕС, участь у якому взяли 12 учасників та учасниць. Також у минулому році переможці конкурсів професійної майстерності на ХАЕС за 2020 рік змагалися за звання кращих в аналогічному конкурсі, який компанія «Енергоатом» у жовтні провела у місті Вараш на Рівненській АЕС. За результатами конкурсу учасники Хмельницької АЕС посіли друге загальнокомандне місце серед усіх учасників ДП «НАЕК «Енергоатом».

У вересні члени ради організації молоді були учасниками форуму Атомпрофспілки, на якому успішно презентували власний формат роботи, а також обговорювали питання перспективи розвитку національної енергокомпанії, збереження урановидобувної промисловості України, формування соціального пакету та заробітної плати, професійного зростання та соціального захисту молодих працівників, зокрема впровадження гендерної політики на підприємствах атомної енергетики та промисловості України.

Щодо спортивних заходів та культурно-масової роботи, то багато цікавих та креативних ідей вдалося реалізувати команді молодих ентузіастів ХАЕС. У травні, спільно із громадською організацією «Успішна молодь», було проведено перший відкритий кубок Нетішина з армреслінгу, почесним гостем якого став восьмиразовий чемпіон світу, наш земляк Олег Жох.

А в червні усі бажаючі змістовно відзначили День молоді, розпочавши його цікавим велоквестом. Наприкінці липня на майданчику спорткомплексу Хмельницької АЕС було проведено змагання з пляжного волейболу для спортсменів-любителів міст Нетішина та Острога.

Протягом 2021 року було проведено підготовку та організовано участь молодіжної команди Хмельницької АЕС у щорічній спартакіаді організації молоді Атомпрофспілки, яка відбулася у місті Славутичі. За результатами участі команда ОМ ППО ХАЕС зайняла загальнокомандне четверте місце.

Наприкінці літа до Дня Незалежності організація молоді ХАЕС підготувала захоплюючий захід - ATOM RACE. Участь у заході взяли 99 спортсменів з різних куточків України, а також з інших вітчизняних АЕС. Таке захопливе дійство вперше відбулося в Нетішині.

Щодо волонтерського та шефського напрямку роботи організації молоді ХАЕС, то весною активісти провели три толоки: дві - по території дамби вздовж річки Горинь та одну - на території технологічної водойми ХАЕС, зі сторони Острога.

Напередодні дня Святого Миколая члени організації молоді влаштували солодке свято дітям Нетішинського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, вихованцям Ізяславського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням опорно-рухової системи, учням Острозької спеціальної школи для дітей з вадами слуху та Острозької спеціальної школи для дітей з вадами розвитку, а також привітали подарунками людей похилого віку Старокривинського будинку-інтернату.

«Ми успішно працювали протягом минулого року, цей період був цікавим, продуктивним та насиченим. Також хочу зауважити, що було створено офіційну сторінку організації молоді у соціальній ме­режі Instagram, де також висвітлювалася вся наша діяльність і там, до речі, ми зібрали найбільшу кількість читачів серед усіх майданчиків АЕС всього за один рік. Протягом 2021 року було проведено безліч зустрічей з різними громадськими організаціями для планування подальшої співпраці. Мені надзвичайно приємно було працювати», - резюмував у своєму звіті-виступі голова організації молоді ППО ХАЕС Григорій Панасюк.

Він відзначив Почесними грамотами найактивніших членів минулорічного складу: Юлію Апшай, Ігоря Мукосія, Дмитра Кознюка, Оксану Рабченюк, Віктора Гераскевича.

Делегати роботу організації молоді за 2021 рік визнали задовільною, під час конференції обрали новий склад членів ради із 22 молодих спеціалістів та нового голову: одноголосно усі підтримали працівника електроцеху Євгенія Михальця. Новообраним членам ради молоді було запропоновано уже на першому робочому засіданні профспілкового комітету затвердити план заходів на 2022 рік. Тоді ж вони оберуть і заступників голови організації молоді.

На звітно-виборній конференції визначилися і з кандидатами у делегати на сьомий з’їзд організації молоді Атомпрофспілки, що відбудеться весною у Києві.

Також організація молоді ХАЕС висловила свою підтримку діючому голові ППО ХАЕС Михайлу Гуку і висунула його кандидатуру як очільника профспілкового комітету на звітно-виборну конференцію 17 лютого.

Було обрано і представників організації молоді ХАЕС, а саме голову Євгенія Михальця та Юлію Апшай, до аналогічної структури Атомпрофспілки.

Голова профспілкової організації ХАЕС Михайло Гук висловив вдячність команді молоді, яка задала тон азарту та креативу у 2021 році, і побажав новому складу організації успіхів. Бачення конструктивної роботи, першочергових завдань та викликів часу, які стоять перед молоддю, окреслили і представники ЦК Атомпрофспілки Павло Прудніков та Павло Олещук.

Привітав делегатів конференції заступник генерального директора ХАЕС з персоналу Богдан Шмигельський. Він побажав свіжих ідей та натхнення ново­обраним членам організації молоді та запевнив активістів, що адміністрація завжди підтримає усі починання та напрацювання молодіжної ради, аби вони лише приносили користь і позитив рідному підприємству та місту.
Тетяна Степанюк